середа, 30 травня 2018 13:15

На продаж виставили листи зірки "Гаррі Поттера"

На продаж виставили листи зірки "Гаррі Поттера"
Продають особисті листи Алана Рікмана. Фото: FB.ru

Особистий архів листування актора Алана Рікмана, який зіграв Северуса Снейпа у фільмах про Гаррі Поттера, виставили на аукціон у Лондоні.

До архіву увійшла переписка актора з письменницею Джоан Роулінг, режисером Девідом Єйтсом, який зняв чотири фільми серії, і продюсерами картин про Гаррі Поттера, пише meduza.io.

"Спасибі, що зробив другого "Гаррі Поттера" успішним [у прокаті]. Я знаю, часом ти відчуваєш розчарування, але, будь ласка, пам'ятай, що ти невід'ємна частина фільмів. І ти чудовий", - писав Рікману продюсер картини "Гаррі Поттер і таємна кімната" Девід Хейман в 2002 році.

На зйомках "Гаррі Поттера і Принца-напівкровки", які проходили в 2009 році, Рікман написав на аркуші з блокнота замітку "У голові Снейпа". У ній актор розповів, як розчарований рішеннями режисера Девіда Єйтса щодо сюжетної лінії зі Снейпом. "Таке відчуття, що Девід Єйтс вирішив, що [Cнейп] не важливий для досягнення його цілей, тобто для залучення підліткової аудиторії".

Джоан Роулінг дякувала Алану Рікману за роль Снейпа. "Те, що ви написали про другу частину "Смертельних реліквій", змусило мене розплакатися. Спасибі вам за справедливе ставлення до мого найскладнішого персонажу", - говорилося в листівці, яку письменниця відправила акторові. Під час роботи над останніми книгами Роулінг обговорювала з Рікманом розвиток сюжетної лінії Снейпа.

У Алана Рікмана були довірчі відносини із Деніелом Редкліффом, який зіграв Гаррі Поттера. Рікман подарував юному акторові книгу "Ловець у житі" Джерома Д. Селінджера. "[На знімальному майданчику] він був одним з перших дорослих акторів, хто ставився до мене як до рівного, а не як до дитини. Працювати з ним в такому віці було неймовірно важливо, і я пронесу через усе життя уроки, які він мені дав", - розповідає Редкліфф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Освідчився біля Ейфелевої вежі" - одружився герой фільмів про Гаррі Поттера

До архіву увійшли не тільки листи, а й щоденники, сценарії, фотографії та інші особисті речі Рікмана, пов'язані з його акторською кар'єрою. Наприклад, в ньому є дві фігурки ельфа Доббі, вручені акторові на "Премії Доббі" - жартівливому заході, який організувала знімальна група "Гаррі Поттера" після невдачі на "Оскарі" в 2012 році. Рікман отримав "Доббі" за найкращу передісторію персонажа і за те, що на зйомках "був Аланом Рікманом".

Майбутній власник архіву отримає все DVD- і CD-диски, колекцію книг і фотографій, а також нагороди Рікмана і сертифікати до них. Попередня вартість архіву Алана Рікмана - 950 тис. фунтів (майже 33 млн. грн).

Рікман був лауреатом безлічі кіно- і телепремій, зіграв більш ніж у 50 фільмах, зокрема в "Міцний горішок" і "Реальна любов". Але найвідоміша його роль - професор Северус Снейп в серії фільмів про юного чарівника Гаррі Поттера. Актор помер від раку в 2016 році.

Зараз ви читаєте новину «На продаж виставили листи зірки "Гаррі Поттера"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути