четвер, 16 березня 2017 06:59

20 найпродуктивніших кінорежисерів України

20 найпродуктивніших кінорежисерів України
Кінорежисери України: 20 найпродуктивніших Фото: cutinsight.com

20 найпродуктивніших кінорежисерів України визначив кінопортал Cut!nsight.

До списку увійшли режисери, які неодноразово випускали свої фільми в прокат за останні п'ять років. З 2013 до 2017 року.

Рейтинг включає 24 фільммейкери. Лише п'ятьом із них удалося представити за цей період більше двох картин. Враховувалися стрічки будь-якого хронометражу і жанру

"З 23 імен в списку - тільки п'ять жінок. При цьому лише дві з них - представили по два повнометражних фільмів за останні п'ять років. Дем'яненко і Акулевіч. Жінкам у нас як і раніше не сильно довіряють знімати кіно. Правда через пару років ситуація трохи зміниться. Показово те, що в списку тільки один аніматор - Олександр Бубнов. Звідки Шапіро бере можливість практично щороку випускати по повнометражному фільму - знає тільки диявол. Дивлячись на плідність Тихого - дивуєшся. Він доводить, що є в світі речі, які уособлюють сталість. Поки знімає Тихий - існує український кінематограф",- каже кінокритик Антон Філатов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали 15 найпопулярніших акторів України

Перше місце у списку займає Володимир Тихий, який за останні п'ять років випустив 6 фільмів. Цього року виходить його фільм "Брама". На другому місці Олександр Шапіро, з 5 фільмами. У минулому році вийшла його крайня робота "#futureinthepast ". По три фільми у Любомира Левицького, Валентина Васяновича та Ахтема Сеітаблаєва.

Два повнометражні фільми має Олена Дем'яненко. Це "F 63.9 Хвороба кохання" і "Моя бабуся Фанні Каплан". Анна Акулевіч теж зняла два повнометражні фільми: "Це я" та "Jamala.ua".

Раніше портал Cut!nsight назвав 20 найактивніших акторів України.

Зараз ви читаєте новину «20 найпродуктивніших кінорежисерів України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі