четвер, 03 травня 2012 17:07

10 мільйонів гривень коштуватиме притулок для тварин у Львові

10 мільйонів гривень коштуватиме притулок для тварин у Львові
Досі гроші збирали європейці на добровільній основі. Фото: miloserdia.livejournal.com

У Львові почали стерилізувати безпритульних собак спільно з Міжнародним фондом "Чотири лапи". Європейські ветеринари з фонду працюватимуть на базі комунального підприємства "Лев", де проживають безпритульні собаки.

"За допомогою мобільної клініки, яку іноземці привезли з собою, собак відловлюватимуть, стерилізуватимуть, причеплять їм знак стерилиізації на вухо та відпустять. Таким способом у місті зможуть визначити, скільки приблизно безпритульних псів є у місті," - розповідає начальник управління житлового господарства Львівської міської ради Юрій Голець

До Львова прибули три спеціальні автомобілі. Один із них призначений безпосередньо для перевезення виловлених тварин. Інші – мобільні клініки, де оперуватимуть тварин.

У мобільній клініці собак стерилізуватимуть, дезинфікуватимуть, також кожна тварина отримає низку щеплень.

Операція зі стерилізації тварини неважка, запевняють спеціалісти фонду, вже за 24 години після неї собаку зможуть повернути в те місце, де її зловили. Тоді вона буде безпечною для довкілля.

За день ветеринари стерилізуватимуть 20-30 тварин.

"Вартість стерилізації однієї собаки – 35-40 євро. Всі кошти на проведення програми зібрали у європейських країнах, як доброчинні внески. Міська рада зі свого боку лише надала безкоштовне  житло для учасників проекту," - додає Голець.

Чиновник обіцяє, що за 2-3 роки у місті може з'явитися притулок для бездомних собак.

"На наступній сесії міської ради депутати можуть виділити земельну ділянку під будівництво притулку для тварин, а також кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації, " - каже Голець.

Проектна документація, за підрахунками чиновників, обійдеться у 700 тис. гривень. А сам будинок для псів — 10 млн гривень. Будинок має бути на межі Львова, притулок займе 4 га землі.

Обіцяють, що умови в притулку мають бути настільки комфортними, що власники тварин, їдучи у відрядження, зможуть залишати там свої домашніх улюбленців.

Нагадаємо, в останні два роки хтось масово труїть бездомних собак у Львові. За місяць вмирали десятками. У квітні отруїли 40 тварин. Правоохоронці Львова розшукують людину, яка отруює псів. Склали фоторобот злочинця.

Зараз ви читаєте новину «10 мільйонів гривень коштуватиме притулок для тварин у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути