Ексклюзиви
пʼятниця, 20 липня 2012 11:02

Виставку творчості Тіма Бертона у Парижі відвідали 300 тисяч чоловік
6

Незважаючи на похмурість персонажів, вони надихають відвідувачів
Фото: Фото: ИТАР-ТАСС
Організатори відзначають, що експозиція, яка показує Бертона як талановитого режисера, художника, фотографа і скульптора, є одним із способів проникнути в його загадковий, повний жахів і "чорного гумору" світ
Серед експонатів - близько 500 малюнків Бертона, а також предмети реквізиту, задіяні в зйомках таких незабутніх стрічок, як "Едвард Руки-ножиці", "Чарлі і шоколадна фабрика", "Похмурі тіні", "Сонна лощина", "Кошмар перед Різдвом" і "Планета мавп"

Виставка, присвячена творчості американського режисера і продюсера Тіма Бертона, привернула найбільшу увагу мешканців та гостей французької столиці в цьому році. За неповних три місяці експозицію, як повідомили сьогодні місцеві ЗМІ, відвідали понад 300 тис чоловік.

На виставці, що відкрилася на початку травня в Парижі, представлено понад 700 експонатів. Серед них - близько 500 малюнків Бертона, а також предмети реквізиту, задіяні в зйомках таких незабутніх стрічок, як "Едвард Руки-ножиці", "Чарлі і шоколадна фабрика", "Похмурі тіні", "Сонна лощина", "Жах перед Різдвом" і "Планета мавп".

Як відзначили в асоціації "Французька синемантика", яка є організатором експозиції, "незважаючи на те, що виставка Тіма Бертона ще не завершилася, вже можна сказати, що вона стала найуспішнішою і найбільш відвідуваною в Парижі цього року". При цьому, за словами представників асоціації, "інтерес відвідувачів після закінчення декількох місяців не тільки не спадає, а навіть навпаки, стає ще більшим". Саме тому на прохання шанувальників творчості режисера було прийняте рішення збільшити час роботи виставки по четвергах і п'ятницях до 22:00 за місцевим часом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джонні Депп стрімко худне заради ролі вампіра

"З нагоди рекорду в 300 тисяч чоловік ми плануємо влаштувати грандіозне свято у виставковому центрі 21 липня. В цей день тут пройде зустріч шанувальників таланту Бертона, які протягом всього дня зможуть насолоджуватися улюбленими фрагментами з фільмів режисера", - відзначили у "Французькій синемантиці" . Організатори звернули особливу увагу і на те, що в цей день виставка буде безкоштовною і закриється опівночі.

Організатори відзначають, що експозиція, яка показує Бертона як талановитого режисера, художника, фотографа і скульптора, є одним із способів проникнути в його загадковий, повний жахів і "чорного гумору" світ. За словами самого режисера, малюнок для нього завжди був головним способом невербального спілкування. "На папері можна передавати ті образи, які народжуються в підсвідомості, а потім переносяться в кінематограф", - вважає він. Незважаючи на те, що на малюнках, виставлених в Парижі, зображені монстри, небіжчики і пекельні істоти, експозиція, як підкреслює режисер, "покликана не лякати, а надихати". "Кращим компліментом для мене є натхнення, яке, як кажуть самі відвідувачі, вони отримують від моїх малюнків і фотографій", - зізнається 53-річний майстер.

Виставка робіт Тіма Бертона у французькій столиці буде відкрита до 5 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Виставку творчості Тіма Бертона у Парижі відвідали 300 тисяч чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі