Ексклюзиви
субота, 01 жовтня 2011 13:08

Актори на ходулях та у карнавальних костюмах пройшлися центром Львова
30

Фото: Фото: Павло Паламарчук

Учора, 30 вересня, центральною частиною Львова відбулася карнавальна хода. Вона була присвячена старту у місті Міжнародного театрального фестивалю "Золотий Лев на вулиці - 2011".

Участь у ній взяли усі театральні колективи, які братимуть участь у заході. Серед них було багато клоунів, людей на ходулях та у карнавальних костюмах. Вони веселилися, палили димові шашки, танцювали та били у барабани.

"Цього року тематикою фестивалю буде клоунсько-карнавальний стиль. Саме він найбільше підходить для вуличних вистав. Серйозніші вистави ми залишимо на наступний рік. Коли фестиваль проходитиме на сценах театрів. Зараз людям треба трохи розважитися і відпочити. Під час проведення "Золотого Лева" глядачі побачать театри з України, Польщі, Чехії, Росії та Угорщини. Усі вони пройшли відбір, щоб відповідати тематиці фестивалю", - розповів художній керівник та директор театру "Воскресіння" Ярослав Федоришин.

Карнавальна хода завершилася на площі перед Оперним театром. Після неї відбувся показ концертних номерів усіх театрів. Потім відбувся показ і першої вистави.

"Для мене "Золотий Лев" є справжнім святом, - поділився студент Роман Скочеляс. - Зараз в театр дорого ходити. Та й наші театри нічого нового і оригінального не показують. А тут тобі пропонують шикарні театральні постановки та ще й на халяву. Хіба можна такий фестиваль не любити? То просто благо для поціновувачів мистецтва".

Проходитиме "Золотий Лев" 1 та 2 жовтня. Усі вистави показуватимуть із 15.00 перед Оперним театром та на площі Ринок. Також на алеї біля Оперного театру кожного дня із 14.00 працюватиме Театр живих скульптур. Завершить фестиваль вистава "Глорія" у постановці Львівського академічного державного театру "Воскресіння" та вогняне шоу.

Зараз ви читаєте новину «Актори на ходулях та у карнавальних костюмах пройшлися центром Львова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі