Ексклюзиви
четвер, 18 лютого 2010 20:11

"Золотого ведмедя" вручили шведу

Автор: фото з сайта www.icity.se
  Шведський режисер Рубен Остлунд переміг у конкурсі короткометражок на кінофестивалі Берлінале в Німеччині. Він зняв фільм про невдах — грабіжників банку
Шведський режисер Рубен Остлунд переміг у конкурсі короткометражок на кінофестивалі Берлінале в Німеччині. Він зняв фільм про невдах — грабіжників банку

Переможця короткометражної програми кінофестивалю Берлінале визначили ввечері 16 лютого. "Золотого ведмедя" отримав швед 35-річний Рубен Остлунд за "Інцидент біля банку".

— Жодного з двох ведмедів ми не здобули, — каже 39-річний Володимир Тихий, продюсер режисера Мирослава Слабошпицького. Його короткометражка "Глухота" брала участь у конкурсній програмі. — Мирослав трохи розхвилювався. Але тим, кого він вважав конкурентами, теж не дали. "Срібного ведмедя" отримав ізраїльський фільм режисера Шая Мєдзинського. У ньому сім"я шукає камінь на могилу свого сина.

"Інцидент біля банку" — фільм про походеньки двох невдах-грабіжників. Вони вискакують із пограбованої фінустанови і розуміють, що переплутали двері.

— Якби цьому фільму не дали нагород, він і без того пролунав би серйозно. Через п"ять днів на Ютубі було би більше мільйона переглядів. Рубен Остлунд зробив непогану кар"єру, мав номінацію на "Оскар", приз Каннського фестивалю за короткий метр, — говорить Володимир Тихий. — Мені сподобалася церемонія нагородження. Президент Берлінале Дітер Кьослік з"явився з нетрів залу. Роздягаючись по дорозі, вручив "Золотого ведмедя". Зазвичай такі церемонії нудні й нецікаві. А тут усе відбулося стисло й по-діловому, як у кіно.

За півгодини учасників повезли до нічного клубу.

— Мирослав уже посміхався і фотографувався з рештою режисерів. Подружився з японцями, які нічого не розуміли і чомусь приїхали без перекладача. Непереможці розслабилися і почали веселитися. Рубен Остлунд притулився з пивом до стіни. Можливо, стомився від інтерв"ю. Виглядав так, ніби випадково опинився на цьому святі.

Зараз ви читаєте новину «"Золотого ведмедя" вручили шведу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути