вівторок, 12 березня 2019 05:05

Зняли фільм про гуцулку Ксеню

Автор: WWW.TSN.UA
  Американський актор українського походження Максим Лозинський зіграв головного героя у фільмі ”Гуцулка Ксеня”. Щоб отримати спадок, він має одружитися зі свідомою українкою. Залицяється до дівчини з прикарпатського селища Ворохта, яку втілила Варвара Лущик
Американський актор українського походження Максим Лозинський зіграв головного героя у фільмі ”Гуцулка Ксеня”. Щоб отримати спадок, він має одружитися зі свідомою українкою. Залицяється до дівчини з прикарпатського селища Ворохта, яку втілила Варвара Лущик

— Особливий гуцульський світ удалося створити режисерці Олені Дем'яненко. Там люди вміють радіти життю, відчувати природу, любити спокій і тишу, — каже головний редактор інтернет-журналу karabas.live Ігор Панасов, 43 роки, про комедійний мюзикл "Гуцулка Ксеня". Із 7 березня йде в українському прокаті.

Карпатське селище Ворохта, теперішня Івано-Франківщина, 1939 рік. У готель "Оселя Говерла" зі США приїжджає американець українського походження Яро. Шукає свідому українку, аби одружитися з нею. Так він втілить заповіт батька й отримає у спадок мільйон доларів, за сюжетом.

— Стрічку засновано на опереті композитора Яро­слава Барнича 1938 року на основі однойменної пісні-танго, — продовжує Панасов. — Сам образ гуцулки Ксені — карпатський міф. Фільм робить його частиною живої сучасної культури.

У підборі акторів немає проколів. Навіть якщо хтось лише раз з'являється на екрані з якоюсь гримасою, стає видно, що його відібрали не випадково. 17-річна Варвара Лущик, виконавиця ролі Ксені, від природи має погляд мавки. А Макс Лозинський у ролі романтика з характером Яро передав і незграбність, і сором'язливість, і твердість героя. Зрештою, саме на його вмінні чи невмінні приймати рішення тримається лінія сюжету.

Творці фільму явно розуміли, що вони роблять і що хочуть отримати. Рідкість для українського кіно.

Виконавець головної ролі, композитор, співак і актор Максим Лозинський живе у Нью-Йорку, США. Навчається у Дрю університеті. Він син колишнього президента Світового конгресу українців Аскольда Лозинського.

Зараз ви читаєте новину «Зняли фільм про гуцулку Ксеню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути