пʼятниця, 09 вересня 2016 07:30

Зняли фільм про декомунізацію міста Бровари

Аня працює танцівницею в нічних клубах для емігрантів. До американського Лос-Анджелеса переїхала 1998 року. Вона — головна героїня документальної трагікомедії "Дивокрай".

Знайомиться з Мар'яною, емігранткою із Західної України, яка нещодавно потрапила у США. Аня показує подрузі країну. Але місця, які вони відвідують, не відрізняються від колишнього СРСР. Бачать концерти зірок радянської естради, ностальгуючих за Сталіним ветеранів. Мар'яна з консервативної релігійної родини. За півроку відмовляється ходити до церкви, товаришує з гомосексуалістами. Розуміє, якщо потрапила до Америки, мусить почати життя заново.

Фільм "Дивокрай" частина кіноальманаху "Український експеримент". Вийшов у прокат із 1 вересня. У ньому є ще чотири короткометражки. Жоден із режисерів не має кіноосвіти. Над фільмами працювали художник, філософ, блогер, фотограф і поет.

— Глядач побачить свіжий погляд на кіно, — каже поет 22-річний Макс Лижов. У Броварах поблизу Києва створив фільм "70 вулиць" про декомунізацію міста.

Киянка Поліна Мошенська зняла фільм "Цветаєвої та Маяковського". Про столичний житловий масив Троєщина. Там є вулиці з такими назвами.

Зйомки короткометражки "Рожева мапа" відбувалися у столиці Португалії Лісабоні. Розповідь про імперські амбіції цієї держави, що залишилися в минулому.

Фільм "Перемир'я" одеського фотографа Валерія Пузіка створювали в селі Піски на Донеччині. Про 15 лютого 2015 року. Того дня за Мінськими домовленостями мав припинитися вогонь. Але над головами героїв фільму продовжують розриватися міни.

Зараз ви читаєте новину «Зняли фільм про декомунізацію міста Бровари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути