вівторок, 11 липня 2017 00:30

Знімальна група благала назвати фільм по-іншому

Автор: facebook.com
  Ірина Мельник (у центрі) грає головну героїню у фільмі ”13 автобус”. Вона дає перехожим поради, після яких їхнє життя змінюється. До неї звертається лікар, якого зіграв непрофесійний актор, психіатр за фахом Богдан Рибка
Ірина Мельник (у центрі) грає головну героїню у фільмі ”13 автобус”. Вона дає перехожим поради, після яких їхнє життя змінюється. До неї звертається лікар, якого зіграв непрофесійний актор, психіатр за фахом Богдан Рибка

— На зупинці сидить жінка. Незвично виглядає і поводиться. Помічають її лише кілька перехожих. Заводять розмову — і неодмінно починають скаржитися на проблеми. У процесі спілкування ці люди змінюються і переглядають погляди на життя, — розповідає сценаристка Валерія Вінс, 37 років, авторка сюжету містично-філо­софського трилеру "13 автобус".

Фільм знімають у Львові. Режисер — Олександр Безручко, 46 років.

— Спочатку в мене не було думки про містику, — продовжує Валерія Вінс. — Головна героїня, яку ми називаємо жінка з печивом, мала бути такою собі Фаїною Раневською (радянська актриса театру і кіно, відома багатьма крилатими виразами. — ГПУ). Мала дуже чітко підмічати приховане. А вже потім я зрозуміла, що те, як вона примушує людей змінюватись — справжній гіпноз. Мене часто питають: хто вона? Смерть чи провідник? Одна людина побачила в ній життя. Але всі відповіді можуть бути правильними. Вона — мотивувальний момент, який примушує нас прокидатися і діяти, а не жалітися.

Так змінюється життя дівчини і її батька. Їх грають справжні батько з донькою — київські актори Олексій і Ксенія Вертинські.

Зустріч із містичною жінкою примушує дівчину збагнути, чого вона прагне насправді — любові. Усвідомлює, що не хоче "звичайного" щастя: шлюб-діти. І це її непростий вибір.

"13 автобус" — фільм про тих, хто живе у владі стереотипів. Хто хоче відповідати очікуванням близьких. Забуває, що має одне життя. А коли людина це усвідомлює не надто пізно, то встигає багато чого змінити і почати жити більш насичено.

Жінку з печивом грає 55-річна Ірина Мельник.

Патрульного, який розслідує зникнення людей, зіграв актор київського театру "Ательє 16" Сергій Стрельников, 37 років.

— Його просять, щоб звернув увагу на дивну особу, яка третій день сидить на зупинці, — продовжує сценаристка. — Він помічає, що навколо жінки з печивом відбувається багато дивовижного. Як атеїст і раціональна людина, відмовляється вірити в дива. Сам поліцейський — герой абсолютно ідеальний. Живе за правилами, не пробачає людям помилок. Поруч з ним ніхто не може ужитися. Воював на Донбасі, але повернувся, бо сварився з побратимами.

Спочатку фільм хотіли назвати "Зупинка".

— "13 автобус" передає рух і натякає на містику. Під час зйомок почали відбуватися дивні речі. Стало зле одному актору — викликали "швидку". Потім відчула себе погано дублерка. Замість кобили — з'явився кінь, зламалася ручка дверей машини. Знімальна група вже майже благала: давайте назвемо фільм якось по-іншому.

Зйомки планують закінчити до осені. Бюджет картини — 17 млн грн.

У Львові знімали індійське кіно

250 тис. грн Львівська міська рада виділила на підтримку кіно у місті. Програма працює з 2015-го. Цього року з бюджету Львова профінансують чотири короткометражки. "В радості, тільки в радості" режисерки Марини Рощиної отримала 25 тис. грн, "Інста-Систер" Валерії Сочивець та Філіпа Сотниченка — 35 тис. грн, "Точка на мапі" Анастасії Тихої — 30 тис. грн, "Черевик" Анастасії Максимчук — 35 тис. грн.

— Усі проекти пройшли відбір Львівської кінокомісії, — розповідає Богдана Брилинська, 29 років, з управління культури Львівської міськради.

— Одна з вимог — щоб фільми були пов'язані зі Львовом. Якщо це не історія міста, то хоч би частина творчого і технічного складу має бути зі Львова. Важливо, щоби з'являлися саме львівські молоді режисери. Картини, які зняли за підтримки Львівської кінокомісії, вже побували на кількох міжнародних фестивалях. Представляли там Львів як місто для знімання кіно. Минулого року кінокомісія підтримала зйомки індійського фільму. Допомагали не лише порадами, а й вибором місця для зйомок, готелями.

Зараз ви читаєте новину «Знімальна група благала назвати фільм по-іншому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути