Ексклюзиви
понеділок, 14 вересня 2009 18:09

Зірки естради виступили на підтримку Юлії Тимошенко

12 вересня на майдані Незалежності розпочався Всеукраїнський тур "З Україною в серці", на підтримку дій прем"єр-міністра України Юлії Тимошенко. У концерті взяли участь Руслана, Олександр Пономарьов, Ані Лорак, Потап і Настя Каменських, Тіна Кароль, Наталія Могилевська, Ірина Білик, групи ТІК, ТНМК, "Друга Ріка", Mad Heads XL.

Із 17.00, за дві години до початку, на Майдані збираються люди. Виступ зірок починається без затримки о 19.00. Прийшли близько 60 тис. глядачів. В охороні порядку задіяні 500 міліціонерів.

— Я приїхала із Борисполя погуляти Майданом. Бачу, а тут готують грандіозне шоу, —  розповідає 26-річна Софія Наконечна. — Умовила свого хлопця лишитися. Ми з ним давно підтримуємо Юлю Володимирівну, тепер на виборах точно за неї будемо голосувати.   Зірок такого рівня нечасто можна почути безкоштовно. Думаю, після таких концертів, прихильників у прем"єра стане ще більше.

Першими на сцену виходять учасники гурту "Друга Ріка".

— Ми виступаємо за найбільше серце, яке належить Україні, — лідер гурту Валерій Харчишин показує на червоне серце, що висить над сценою. — Із туром об"їздимо не лише великі, а й маленькі міста. Будемо говорити людям про розумні та вічні цінності.

Співачка Ірина Білик виступає в білій туніці з портретом Тимошенко.

— Цю туніку мені пошив дизайнер Юрій Паливода. Запропонував намалювати мій портрет, але я попросила, щоб зобразив Юлію Володимирівну. Малював її з біґбордів.

Потап і Настя Каменських презентують пісню "Україна. Юля". Вона з"явилася в їхньому репертуарі два роки тому. У ній є слова: "Юля-Юля, Україна. Юля-Юля в нас єдина". Дует зробив із пісні ремікс. Потап виходить на сцену в темних окулярах, потім знімає їх. Цитує слоган: "Вони балакають, вона — працює". Каже: ті, хто "балакають" — "люблять" народу мізки. Майдан шаленіє, підспівує дуету: "Ты люби меня, а не люби мне мозги".

Наприкінці на сцену запрошують Юлію Тимошенко. Прем"єрка у світлих джинсах, зібране у хвіст світле волосся спадає на ліве плече. Тимошенко стає біля Руслани та Пономарьова. Каже, що приїхала на майдан кілька хвилин тому.

— Чи подобається вам команда, яка грає за Україну? — питає у людей. На Майдані чути схвальні вигуки. — Чи зможе така команда програти? Публіка відповідає: "Ні".

Учасники концерту виконують пісню "Червоне серце". Її написав київський композитор і музикант Влад Цвєтаєв. Прем"єрка підспівує музикантам. Руслана щось шепоче їй на вухо, Юлія Володимирівна сміється.

19 вересня тур продовжиться в Ужгороді та Одесі. На Закарпатті виступатимуть Ірина Білик, ТНМК, Mad Heads XL. В Одесі — Ані Лорак, Пономарьов, Могилевська, "Друга ріка". Прийти на концерт може кожен.

— Тур триватиме до Різдва, — розповідає Сергій Ковальчук на прес-конференції у столичному палаці "Україна". — Виступатимуть навіть у маленьких містах, жителі яких ще не бачили таких концертів.

Незважаючи на масштабність туру, експерти з шоу-бізнесу кажуть, що його витрати будуть в кілька разів менші, ніж на весілля дочки нардепа з Партії регіонів Юрія Іванющенка. На ньому співав Ерос Рамазотті, а тамадою був Максим Галкін.

Перед минулими виборами Юлію Тимошенко підтримували співаки Ніна Матвієнко, Тарас Петриненко. Тепер її кампанія за масштабом може перекрити агітацію за Леоніда Кучму 1999-го та Віктора Януковича 2004-го. Ініціював тур Всеукраїнський благодійний таврійський фонд. Зіркам запропонували взяти участь у турі ще влітку.

Першою брати участь у турі погодилася співачка 35-річна Руслана.

— Коли я була депутатом, Юлія Тимошенко допомагала співакам із законом про захист авторських прав. Цим вона суттєво покращила стан наших гаманців. Моя позиція виважена, Тимошенко підтримують мій чоловік, батьки, друзі, весь наш  колектив.

36-річний Олександр Понамарьов стояв поруч із Тимошенко на майдані Незалежності під час помаранчевої революції. Часто на мітингах БЮТу виконував гімн України.

— Вважаю себе достатньо послідовним, тому я тут, — каже він. — Кращої кандидатури від демократичних сил не бачу. Це людина, яка має величезну харизму й енергетику, і нічого поганого зробити Україні не може.

Співачка Тіна Кароль, 24 роки, із Тимошенко працює вперше. Вона наливає у склянку негазовану "Бонакву".

Не кожен чоловік може так працювати

— Я отримала лист із пропозицією кілька місяців тому. Зараз криза, і артисти скучають за концертами. Для нас це буде гарна практика. Поважаю Юлію Володимирівну як жінку та матір. Я також недавно стала матір"ю. Добре, що вона не боїться брати на себе відповідальність як прем"єр.

— А як президент — ще більше, — підказує Потап. — Ви тільки подивіться, яких зірок зібрала вона навколо себе. Наш прем"єр — сексапільна дівчина. Я хочу, щоб у нас був сексапільний президент.

Співачки Ірина Білик, 39 років, і Наталія Могилевська, 34 роки, на минулих президентських виборах агітували за Віктора Януковича. Тепер підтримують Тимошенко.

— Я би порівняла свій вибір із музичним хіт-парадом, — пояснює Ірина Білик. — Нас вибирають за зовнішнім виглядом, умінням говорити, іноді за кольором волосся, умінням усміхатися на камеру. Юлія Тимошенко — найяскравіша. Мені хотілося, щоб такий політик представляв Україну на світовій арені.

Наталія Могилевська додає:

— Я довго роздумувала, кому з українських політиків віддати перевагу. Після того, як особисто поспілкувалася з Юлією Володимирівною, вирішила підтримати її. Я бачила її графік — о 23.00 остання зустріч, а о дев"ятій ранку вже наступна. Не кожен чоловік може так працювати.

Зараз ви читаєте новину «Зірки естради виступили на підтримку Юлії Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути