понеділок, 29 жовтня 2007 17:28

Жерар Депардьє прилетів до України із температурою 39,3

Автор: фото: Михпйло МАРКІВ
  Після закриття кінофестивалю ”Молодість” співак Олег Скрипка, дружина президента Катерина Ющенко, актор Жерар Депардьє, композитор Габіб Сехадхех Ганна та арт-директор фестивалю Андрій Халпахчі фотографуються на пам’ять
Після закриття кінофестивалю ”Молодість” співак Олег Скрипка, дружина президента Катерина Ющенко, актор Жерар Депардьє, композитор Габіб Сехадхех Ганна та арт-директор фестивалю Андрій Халпахчі фотографуються на пам’ять

Минулої неділі у столичному палаці "Україна" завершився 37-й міжнародний кінофестиваль "Молодість". Гран-прі та $10 тис. нагороди отримала франко-ізраїльська стрічка "Мандри оркестру". У ній ідеться про духовий оркестр поліцейських із Єгипту, який випадково потрапив до провінційного ізраїльського міста серед пустелі.

— Рішення нагородити цей фільм — крок до зміцнення миру на Близькому Сході, — каже голова журі іранський режисер Могсен Магмальбаф, 50 років. — Стрічку заборонили до показу в арабських країнах, бо в ній ідеться про примирення євреїв та арабів.

34-річний режисер "Мандрів оркестру" Еран Колірін до Києва не приїхав. Він знімає в Ізраїлі телесеріал. Тому позолочену статуетку "Скіфського оленя" отримав композитор фільму Габіб Сехадхех Ганна. Нагороду йому вручив французький актор Жерар Депардьє, 58 років. До столиці Депардьє прилетів із температурою 39,3. У залі він сидів поруч із дружиною президента України Катериною Ющенко. По завершенню церемонії одразу вилетів до Ізраїлю. Він знімається там у новій стрічці з актрисою Фанні Ардан. Організатори "Молодості" обіцяли, що на фестиваль приїде також Фанні Ардан, а ще російські актори Нікіта Міхалков, Рената Літвінова, поляк Міхал Жебровські. Та ніхто з них не з"явився.

Український фільм був одним із фаворитів

У конкурсній програмі фестивалю змагалися 13 стрічок. Серед них українська "Біля річки" 33-річної одеської режисерки Єви Нейман.

— Цей фільм був одним із фаворитів, — каже арт-директор "Молодості" Андрій Халпахчі, 57 років. — За нього не було соромно, як за картину, яка представляла Україну торік. (Тоді Україну представляла мелодрама Алана Бадоєва "Оранж Лав". — "ГПУ").

Та нагород фільм "Біля річки" не отримав.

— Українцям вдаються комедійні стрічки. А от глибини людських стосунків бракує, — зазначає Магмальбаф.

Андрій Халпахчі скаржиться, що зіпсувала церемонію закриття в палаці "Україна" пожежна служба.

— Нам не дозволили осипати гостей осіннім листям. Тому довелося посипати людей штучним снігом, — бідкається він.

Кращий повнометражний фільм — німецько-польська драма "Холтрейн" про хлопців, які малюють графіті. Німецькому режисеру Флоріанові Ґааґу вручили $2,5 тис. Ця стрічка отримала також приз глядацьких симпатій та тисячу євро
Кращий короткометражний ігровий фільм — фантастичний мультфільм "Ковчег". Польському режисеру Ґжегожеві Йонкастісу вручили $2,5 тис.
Кращий студентський фільм — мелодрама про лесбіянок "Серце крається". Норвезьку режисерку Анне Севіцькі нагородили $2,5 тис.
Приз імені Іва Монтана кращій молодій актрисі — 1 тис. євро — вручили росіянці Анні Бегуновій за роль у фільмі "Жорстокість".
Спеціальним призом журі "Каліфорнійська мрія" нагородили румунського режисера Крістіана Немеску, який загинув 2006-го в автокатастрофі. Йому було 27 років.
Приз "За внесок в українське кіно" отримала голова Держслужби кінематографії Ганна Чміль.

Зараз ви читаєте новину «Жерар Депардьє прилетів до України із температурою 39,3». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути