вівторок, 12 червня 2018 00:40

"За звірства Путіна має відповідати вся російська інтелігенція"

"За звірства Путіна має відповідати вся російська інтелігенція"
Єлизавета Боярська зіграла героїню стрічки "Ніхто". Фото - YouTube

— Зрозуміти головного героя без розуміння історичних подій неможливо, — каже російський режисер Лев Прудкін, 43 роки.

У київському кінотеатрі "Україна" показали його фільм "Ніхто". Головний герой картини генерал КДБ відправляє до Криму дружину-кінозірку. Туди ж їде його племінник. Незабаром загинуть усі рідні КДБіста. Дія відбувається в серпні 1991-го, у дні московського путчу, що призвів до розпаду СРСР.

— Усі трагедії в житті генерала пов'язані зі структурою, в якій він служив, — говорить Прудкін. — Думав, що зможе реалізуватися там найкраще. Не врахував, що все має свою ціну. Втрата дружини, роботи й сенсу існування — результат компромісів, на які свого часу пішов.

— Головний герой картини — найбільш привабливий. Має владу і платить за це. Хоча сам жодного злочину не вчинив, старався не заплямити руки кров'ю. Режисер хотів сказати, що за звірства радянської влади й теперішньої Путіна має відповідати вся російська інтелігенція, — коментує після сеансу французький кінокритик Каміла Ренце, 31 рік.

— Спочатку це мала бути мелодраматична, трохи детективна історія. Зйомки почали 10 років тому. Російські актори Єлизавета Боярська, Наталія Вдовіна, В'ячеслав Жолобов — друзі режисера. Через брак коштів роботу над картиною відклали. А коли відновили її, знімати в Криму таке кіно було неможливо. Тому повністю відтворили реалії півострова в Ізраїлі. Побудували санаторій, ­знайшли будівлю, що нагадує дачу члена Політбюро КПРС. Із першого проекту у фільмі лишилося 10 хвилин, — додає Ренце.

Єдиний український актор у стрічці — 34-річний Дмитро Сова. Зіграв пляжного рятувальника, коханця дружини генерала.

Зараз ви читаєте новину «"За звірства Путіна має відповідати вся російська інтелігенція"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути