вівторок, 06 липня 2010 04:00

Спецтема: Євробачення-2011

За Євробачення змагаються чотири міста

Із 1 липня в Україні розпочали відбір претендента на пісенний конкурс Євробачення-2011.

— Цього року відбір розпочали за півроку, — каже заступник голови Національної телекомпанії 39-річний Валід Арфуш. — Це допоможе обрати найталановитішого співака, який поїде на Євробачення від країни. Із 19 по 21 серпня триватимуть відбіркові кастинги. За їх результатами журі обере 50 співаків. У жовтні ці учасники представлятимуть свої пісні на концерті, що транслюватиме Перший Національний. На кастингах виконавці можуть співати будь-яку пісню. Головне для них — показати на повну свій талант. Ті, кого відберуть на жовтень, муситимуть підготувати пісню, з якою поїдуть на Євробачення. Система голосування на ньому буде змішаною: 50 відсотків — голоси журі, 50 — голоси телеглядачів. Вона — найоб'єктивніша.

Ім'я фіналіста стане відомо в лютому 2011-го.

— Якщо зробимо національний відбір раніше, Україна матиме достатньо часу, щоб підготуватися й провести промо-тур. Окрім цього, Перший Національний планує тур Україною переможця та фіналістів, за яких найактивніше голосували глядачі.

Фінал Євробачення відбудеться в Німеччині 14 травня, бо цьогоріч на ньому перемогла німкеня 18-річна Олена Майєр-Ландрут. На підготовку конкурсу виділили 20 млн євро. До кінця літа оберуть місто, у якому він пройде. Свої послуги пропонують Берлін, Гамбург, Ганновер і Кельн.

Зараз ви читаєте новину «За Євробачення змагаються чотири міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути