пʼятниця, 01 березня 2019 05:25

За дитячий малюнок заплатили дві з половиною тисячі гривень

Понад 100 дитячих малюнків конкурсу "Мирна Україна" продав на аукціоні благодійний фонд "Разом". Захід відбувся у міському будинку культури райцентру Золотоноша Черкаської області. Для допомоги родинам загиблих учасників АТО на Черкащині вдалося зібрати 64 355 грн.

— Півроку тому виникла ідея провести конкурс дитячого малюнка "Мирна Україна", — розповідає 51-річна Людмила Русаліна, меценат фонду "Разом". — Я тоді брала участь в арт-терапії для дітей АТО. Конкурс вирішили розпочати з Черкаської області. Не сподівалися, що буде так багато учасників. Побачили на малюнках дитячі мрії про мирну, квітучу, багату Україну. В них відчувається любов до батьківщини. Важко обирати переможців. Зібрали комісію. Кожну дитину хотілося підтримати і нагородити. Після конкурсу юні художники почали запитувати, що буде з їхніми роботами далі. Вирішили продати малюнки, щоб зібрати кошти для сімей загиблих учасників АТО. А ті, що залишаться, передати бійцям на Донбасі для підняття бойового духу. Щоб вони також відчули натхнення, любов українських дітей. Фонд "Разом" регулярно відправляє на фронт медикаменти, а цього разу до них додамо ще й малюнки.

Аукціон тривав майже дві години. Учасники підіймали номерки та казали суму, за яку готові купити малюнок. Ціна стартувала від 150 грн. Більшість молодих художників використовували жовтий та блакитний кольори, малювали традиційні символи України, людей у народному вбранні, сонце та квіти. Найдорожче продали малю­нок із зображенням козака на коні у стилі художниці Марії Примаченко. За нього заплатили 2500 грн.

— В аукціоні брала участь уперше. Захотілося внести вклад у благодійність, — говорить 37-річна Вероніка Савенко. Працює бухгалтером. Купила за 350 грн малюнок 9-річної Лізи із зображенням двох жінок у білих сукнях посеред макового поля. — Підкорив дитячий стиль. Маленька художниця малювала акварельними фарбами — це вразило. І щось є чарівне в цих хвильках, смужечках, постатях жіночок, сонці. Захотілося прогулятися так влітку з мамою.

Конкурс "Мирна Україна" відбувся у жовтні 2018-го. В ньому взяли участь близько 1200 дітей.

— На аукціоні за 500 гривень продали роботу нашої учениці Дани Щепетної, яка посіла третє місце в конкурсі, — розповідає 24-річна Світлана Йова, вчитель образотворчого мистецтва золотоніської гімназії ім. Семена Скляренка. — Вона зобразила Україну як квітучий острів, охоплений стрічкою любові. Всього у конкурсі від нашої школи брали участь 12 дітей. Найбільше — з 4-го класу, керівником яких є вчитель-патріот, яка переїхала з Донеччини. Мені сподобався малюнок із зображенням жовто-блакитних обрисів країни у серці, а навколо — квіти. Всіх учасників перед Днем Святого Миколая нагородили солодкими призами. Переможцям давали грошові премії: за перше місце — 3 тис. грн, друге — 2 тис. грн, третє — 1 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «За дитячий малюнок заплатили дві з половиною тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути