Ексклюзиви
пʼятниця, 11 січня 2008 15:37

Володимир Гришко повернувся з Нью-Йорка

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Володимир Гришко цілує свою ученицю, співачку Анну Данилюк у київському ресторані ”Анабель”
Володимир Гришко цілує свою ученицю, співачку Анну Данилюк у київському ресторані ”Анабель”

"Мені нецікаво співати оперу. Мені це набридло. Я буду співати тільки в найкращих театрах, із найкращими умовами за шалено високі гонорари", — заявив оперний співак Володимир Гришко, 47 років, у четвер у Києві.

Цього тижня він повернувся з гастролей в одному з найвідоміших театрів світу — "Метрополітен-опера" у Нью-Йорку. Приїзд святкував у столичному французькому ресторані "Анабель".

— Мої гастролі в Америці тривали три місяці, — розповідає охоче. — Я вісім разів виходив на сцену в опері Прокоф"єва "Війна і мир". Виконував партію Анатолія Курагіна. Двічі хотів злітати у справах в Україну. Але керівництво "Метрополітен-опера" сказало "ні". Мабуть, перелякалися, що щось не так буде з погодою, — крутить на пальці золотий перстень із діамантами. — Сніг, дощ, літаки іноді не долітають. Підставляти через мене всіх вони не захотіли.

В опері "Війна і мир" задіяні 400 людей.

— На сцені стояли справжні гармати, бігали коні, — Гришко бере до рук буклет "Метрополітен-опера". — В опері співали вісім українських артистів. Василь Рудук, Лариса Шевченко, Микола Кіт, Василь Герелло, — починає перелічувати. — За пультом стояв найкращий диригент планети Валерій Георгієв. Він, коли побачив усі українські прізвища, сказав: "Опера буде". Квитки коштували від 300 долярів. Їх розкупили за кілька днів.

Додає, що з українських співаків за кордоном найбільше спілкується з Василем Гереллом.

— Він народився в Чернівцях. Потім поїхав у Росію, став на ноги і драпонув із гастролями по світу. Вася — заслужений артист України. Я до цього теж доклав зусиль — потрібним людям вчасно сказав про нього. На День Незалежності ми плануємо спільний концерт у палаці "Україна".

Я все чекав, доки мені наллють

На запитання про гонорари маестро віджартовується.

— Після поїздки в Америку дорогу до податкової доведеться згадати, — каже ухильно. — Але й тих грошей уже нема. Я купив на них своїм дітям речі. Десять пачок пароплавом додому відіслав — футболочки, джинсики. Вони там коштують по 10 долярів. Жінка мене просто зґвалтувала в цих магазинах. Я там уже сідав на плитку і сидів. Кричати не міг, бо мені треба було берегти голос.

Новий рік маестро зустрічав за кордоном.

— Артистів "Метрополітен-опера" одна американська мільярдерка запросила у свій маєток. Там є "російська кімната" з картинами Марка Шагала, українськими іконами в золотих оплатах. Родина цієї жінки збирала їх століттями, — відпиває мінералки з кришталевого келиха. — Я хотів поїсти "Олів"є", випити шампанського й подивитися фільм "Іронія долі-2", — ділиться замріяно. — А прийшов — на сцені стоїть "стейнвей", до виступу готується піаніст. Побачив мене — перелякався, бо я досить пізнавана людина у Нью-Йорку. Концерт тривав до пів на дванадцяту. Виступала якась співачка та її учениця. Мені навіть не пропонували. Але якби запропонували, я б відмовився. І, — піднімає палець догори, — ніде не було алкоголю. В американців тепер така тенденція — менше вживати спиртного. А я все чекав, доки мені наллють.

Після зустрічі з журналістами Володимир Гришко з губернатором Черкащини пішов на каву до віп-кімнати ресторану. Орендувати таку на вечір коштує 5 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Гришко повернувся з Нью-Йорка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути