вівторок, 21 серпня 2018 06:05

Визначили претендентів на "Оскар" від України

Визначили претендентів на "Оскар" від України
Фото: svoboda.org

Шість українських фільмів змагаються за висування на премію "Оскар" у номінації "Найкращий фільм іноземною мовою". Це — "Кіборги" режисера Ахтема Сеїтаблаєва, "Міф" Леоніда Кантера, "Донбас" Сергія Лозниці, "Брама" Володимира Тихого, "Коли падають дерева" Марисі Нікітюк і "Вулкан" Романа Бондарчука. Представника від України назвуть 29 серпня.

— Це має бути "Донбас", — каже кінокритик Андрій Алферов, 41 рік. — Лозниця — найвідоміший український режисер зі значним послужним списком. Першим із наших кінематографістів потрапив на Каннський фестиваль — 2010-го з фільмом "Щастя моє". Після цього в режисера каннська прописка, його фільми беруть на фестиваль без попереднього перегляду. Цього року "Донбас"отримав каннську нагороду за найкращу режисуру. Це свідчить про високий художній рівень. У "Донбасі" розповідає історії жителів окупованих територій, які потерпають від війни. Сценарій писали на основі документальних матеріалів.

Серед усіх міжнародних заявок Американська кіноакадемія обере п'ять фільмів-номінантів. Премію "Оскар" за найкращий фільм іноземною мовою вручають із 1948-го.

— Голлівуд завжди залучав до себе найкращих світових митців, — додає Алферов. — Американська кіноіндустрія звертає увагу на те, як знімають за межами Америки, запозичує все найкраще. Тому і є провідною у світі.

91-ша церемонія вручення нагород премії "Оскар" відбудеться 24 лютого 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Визначили претендентів на "Оскар" від України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути