вівторок, 05 квітня 2011 00:45

Віктюк покаже виставу про закоханого священика

5 квітня в Київському театрі оперети покажуть спектакль "Фердінандо" режисера 74-річного Романа Віктюка. Він поставив його в Санкт-Петербурзі за п'єсою італійського драматурга Аннібале Руччелло. Для цього їздив у Болонью — просити дозвіл у його родини. Руччелло трагічно загинув 30-річним в автокатастрофі.

— Я пам'ятаю очі мами і сестри Аннібале, які дивилися на мене із вдячністю. Вони були щасливі, що в Росії зацікавилися його творчістю. Плакали, коли ми прощалися, — каже Роман Віктюк.

Уперше він поставив спектакль 17 років тому. 2009-го відновив його. Написав нову музику і змінив головного героя — запросив актора 27-річного Романа Полянського. Він грає симпатичного сироту, в якого закохується пристаркувата баронеса Клотильда, її бідна родичка та священик дон Кателліно.

— У "Фердінандо" я граю священика-бісексуала. Мені цікава ця роль, бо в ній є що грати, — говорить актор Андрій Васильєв, 29 років. — До того, як потрапив у театр Романа Григоровича, думав кидати акторську кар'єру. Але це вже моя друга вистава в його трупі. Першою була роль брутального натурала Хорхе в постановці "Жінка, що живе серед нас". Якою буде наступна — страшно уявити.

Квитки коштують 200–1500 грн.

Зараз ви читаєте новину «Віктюк покаже виставу про закоханого священика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути