пʼятниця, 23 липня 2010 04:10

"Вій" записав дев"ять ліричних пісень

Автор: фото з сайта viyfrom.kiev.ua
  Лідер київського рок-гурту ”Вій” Дмитро Добрий-Вечір презентував альбом групи ”Йшов я небом”
Лідер київського рок-гурту ”Вій” Дмитро Добрий-Вечір презентував альбом групи ”Йшов я небом”

Київський рок-гурт "Вій" презентував альбом "Йшов я небом". Попередній "Хата скраю села" побачив світ 2003-го.

— Музики у мене дуже багато. За день можу написати дві мелодії, — говорить 48-річний Дмитро Добрий-Вечір, лідер гурту. — Але я не поет. Тексти у мене народжуються тільки, якщо волосся заворушиться на голові від чогось. До пісні "В темному лісі вночі" текст написав спочатку про бандюганів-депутатів. А потім подумав, невже всі ці партії регіонів варті, щоб про них співати. Тому альбом вийшов ліричний.

Гурт записав дев"ять пісень. У "Колисковій 33" йдеться про матір, яка в часи Голодомору відносить своїх дітей помирати до лісу.

— Геніальний текст написала наша скрипалька Леся Рой. Правда, казала, що не знає, чи помирав у неї в сім"ї хтось від голоду. Думаю, пам"ять про це українцям передається генетично. Моя мама розповідала, що її дід був на засланні на Поволжі, там теж був голод. Збирав насіння соняшника. Об"ївшись його, помер від завороту кишок.

Репетиції тривали півроку. Записувалися в домашній студії, обладнаній у двокімнатній квартирі Дмитра.

— Там, де ви чуєте струнні, примушував Лесю 16 разів записувати одну й ту саму партію. Виходило, як цілий оркестр. Використали маленьку латиноамериканську гітарку-окулеле. Лесин чоловік був у Швеції та привіз її звідти. "Бісова сила" — жіноча пісня, тому її заспівала Натаніка. Її я знаю, ще коли була Наталею Ткаченко. Привіз її із Запоріжжя років 10 тому. Може співати в будь-якому стилі: хочеш — у народному, хочеш — під Аллу Пугачову. Пішла з групи по ресторанах заробляти. Зараз у неї чоловік — продюсер, співає попсу російськомовну.

Зараз ви читаєте новину «"Вій" записав дев"ять ліричних пісень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути