вівторок, 10 квітня 2012 06:45

Відкрили виставку "Апостольські запричастя"

Автор: фото: СЕРГІЙ РИБАЛКО
 

6 квітня в Полтавському краєзнавчому музеї відкрили виставку харківського художника 50-річного Олега Лазаренка "Апостольські запричастя". У центрі 3D-картина "Євангелісти". Це одне з 50 об'ємних полотен автора. Виконана в стилі візантійського мозаїчного живопису з 270 тис. клаптиків паперу. Має форму квадрата зі стороною 3 метри.

— Працював над нею півроку, — говорить Олег Лазаренко. — Складається з чотирьох окремих картин 1,5 на 1,5 метра. На кожній по євангелісту — Марк, Матвій, Лука та Іоанн. Якщо картини поставити поряд, в центрі можна побачити образ Ісуса Христа. Крім них, тут також понад 40 ликів святих. Є зображення звірів. На картині зі святим Марком викладений лев, це його релігійний символ.

Олег Лазаренко називає власну техніку мозаїчним кольорописом.

— Це поєднання кольорів, через яке можна накласти один образ на інший, — каже Олег Анатолієвич. — Спочатку малюю грифелем на полотні контури апостолів. Акриловою фарбою створюю фон. Потім звичайний папір ріжу на клаптики й просочую акриловими смолами, фарбую. Тоді вони стають, наче пластмаса. Приклеюю шматочки до полотна. Праскою спаюю елементи.

На виставку Лазаренко привіз 28 полотен із зображенням апостолів. На них надихнули художника подорожі до Росії, Туреччини й Сирії.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили виставку "Апостольські запричастя"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути