вівторок, 25 жовтня 2011 06:00

Відео з борщем продають за 500 доларів

Автор: фото: Ольга Камєнєва
  Картину ”Масляна” московський художник Олександр Савко написав 2006-го. Це пародія на ”Бояриню Морозову” російського класика Василя Сурикова
Картину ”Масляна” московський художник Олександр Савко написав 2006-го. Це пародія на ”Бояриню Морозову” російського класика Василя Сурикова

140 робіт українських і російських художників виставили на аукціон сучасного мистецтва. Їх демонструють у столичному арт-центрі "М17" з 22 жовтня. Вартість зібрання оцінили у $1 млн.

На картині "Прайд" Арсен Савадов зобразив залізничника із ліхтарем, який перевіряє колії вночі. Недалеко від нього парується зграя собак.

— Більше половини робіт залучили із приватних колекцій. Тому в нас гарні ціни. Наприклад, картини Савадова коштують від 60 тисяч доларів. На аукціоні буде старт у 40 тисяч, — каже Михайло Василенко, 26 років, директор аукціонного дому "Золотий перетин". Торги відбудуться 29 жовтня.

— Представили й молоде мистецтво. Це Жанна Кадирова, Микита Кадан, Гамлет. Їхні роботи вважають вдалою інвестицією. Протягом п'яти років вони можуть подорожчати у кілька разів.

Відвідувачі зупиняються біля екрану, де показують відео "Борщ" київського художника Володимира Кузнецова. Одну з п'яти копій виставили на аукціон за $500. На екрані білявка в бігуді та червоних панчохах готує борщ. Дівчина нарізує м'ясо та овочі перед камерою. Після приготування їсть борщ зі сметаною та облизує тарілку.

— Краще купуй на аукціонах диски. Займатиме менше місця, ніж картини, — жартують двоє чоловіків у дорогих костюмах.

Герої картини "Масляна" російського митця Олександра Савка мають обличчя диснеївських мультгероїв. У 1990-ті влада забороняла показувати роботи Савка після того, як він намалював Ісуса Христа з обличчям Міккі Мауса. Також на виставці є картина "Останній піонер" москвича Дмитра Врубеля. Раніше він створив графіті на Берлінській стіні із поцілунком Леоніда Брежнєва та Еріха Гонеккера.

— Топову десятку художників Росії добре знають наші колекціонери, — каже Василенко. — Хоча більшість зосередилася суто на українському мистецтві. Один сказав: "Якщо почну збирати Росію, у мене не вистачить місця все це зберігати".

Зараз ви читаєте новину «Відео з борщем продають за 500 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути