пʼятниця, 16 лютого 2018 05:30

Відбувся XII Міжнародний конкурс-фестиваль талановитих дітей-сиріт "Щасливі долоні"

Автор: МИКОЛА ВОЛОШИН
  Меценат Людмила Русаліна та французький музикант Дідьє Маруані (праворуч) на церемонії оголошують переможців фестивалю талановитих дітей-сиріт ”Щасливі долоні”
Меценат Людмила Русаліна та французький музикант Дідьє Маруані (праворуч) на церемонії оголошують переможців фестивалю талановитих дітей-сиріт ”Щасливі долоні”

— Торік на фестивалі зустріла дівчинку. Її мати померла, а батько вигнав з дому. Хотів створити нову сім'ю. Тітка забрала до себе, та за рік віддала до дитбудинку. Мене покликали на репетицію, й ми не встигли обмінятися контактами. Хочу цього року після виступу знову з нею зустрітися, — каже Софія Вільчинська, 11 років, учасниця хору "Веснянка". Колектив виступив на XII Міжнародному конкурсі-фестивалі талановитих дітей-сиріт "Щасливі долоні". Захід відбувся 9 лютого в Національній опері України.

Фестиваль заснували Олена Піддубна й меценатка Людмила Русаліна. 2011-го отримав статус Міжнародного. За 12 років благодійний проект допоміг розкрити таланти й здійснити мрії 10 500 сиріт з усіх куточків України. Цьогоріч у проекті взяли участь 600 дітей 12–16 років. Учасників у номінаціях "Освіта", "Культура" та "Спорт" відібрало на конкурсній основі Міністерство соціальної політики. 30 учасників отримали на фестивалі нагороди.

— Наша місія — створити кращі умови для успішної адаптації в суспільстві дітей із нелегкою долею. Розвивати їхні здібності й таланти, — каже меценат Людмила Русаліна. — Маємо допомогти у визначенні життєвих пріоритетів підліткам, які дійсно цього потребують. Як мати п'ятьох дітей, я розумію, наскільки важливо дарувати малечі увагу, тепло, радість спілкування. Чужих дітей не буває. Для мене велике задоволення допомагати молоді, створювати можливості для здійснення мрій. На благодійні кошти фонду "Щасливі долоні" діти вирушають на відпочинок. Улітку — в Хорватію, оздоровчі табори в Карпатах, навесні — до Львова. Восени у дітей-сиріт є нагода опанувати англійську під час мовних курсів у Великій Британії.

Команда фестивалю працює з дітьми-учасниками протягом усього року — проводить навчальні курси та зустрічі з успішними людьми. За історію проекту майстер-класи проводили актриси Руслана Писанка, Римма Зюбіна, футбольний тренер Олександр Заваров, співачка Настя Каменських, боксер Олександр Усик та багато інших діячів науки, культури і спорту.

— Я вручала нагороди переможцям у категорії "Вокал". Яка радість, що підростає стільки яскравих артистів. Коли бачу їхнє бажання розвиватися, вдосконалюватися і дарувати любов зі сцени — навертаються сльози щастя. Ми купуємо їм потрібні речі. Останнього разу це були бойлери. Самі привозимо й віддаємо. Після концертів лишається багато іграшок, які дарують фанати. Серед таких творчих і талановитих дітей вони пізніше знаходять своїх власників, — каже співачка Настя Каменських, 30 років.

У церемонії нагородження взяла участь міні-міс Україна 9-річна Софія Гаркушина. Всі учасники фестивалю отримали почесні нагороди, призи й солодкі подарунки від торгової марки "Домашнє свято".

Зараз ви читаєте новину «Відбувся XII Міжнародний конкурс-фестиваль талановитих дітей-сиріт "Щасливі долоні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути