середа, 28 серпня 2019 00:15

Василь Вірастюк зіграв глухонімого вікінга

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.PLANETAKINO.UA
  Поліна Печененко виконує центральну роль у фільмі ”Поліна і таємниця кіностудії”. Крізь магічні двері її героїня потрапляє у різні стрічки
Поліна Печененко виконує центральну роль у фільмі ”Поліна і таємниця кіностудії”. Крізь магічні двері її героїня потрапляє у різні стрічки

— У який фільм ви мріяли би провалитися? — запитує акторів фентезі-стрічки "Поліна і таємниця кіностудії" кінокритик Андрій Алферов, 42 роки. Був ведучий на вечірці перед допрем'єрним показом картини спільного виробництва України, Франції та Бельгії.

— "Великий Ґетсбі", — відповідає виконавиця головної ролі 15-річна Поліна Печененко. — Якби опинилася всередині, врятувала б Леонардо Ді Капріо. Також спостерігала б за цією магією США 1920-х, відтвореною на екрані.

Головна героїня фільму "Поліна і таємниця кіностудії" — 11-річна Поліна. Нічого не знає про своє минуле і батьків. Живе зі злою тіткою та її сином. Вони планують отруїти дівчину, щоб заволодіти її спадщиною — кіностудією "Сінема".

У скрині матері Поліна знаходить магічний годинник, за допомогою якого можна опинитися всередині фільмів. Дівчинка тікає від тітки на студію, де до неї звертається Володар кіночасу. Розповідає, що вона має дар мандрувати по той бік екрану, як і її матір. Поліна вирушає в подорож кіносвітами. Повинна допомогти персонажам подолати безлад, що там панує, та дізнатися правду про власну сім'ю, за сюжетом.

У своїх мандрах героїня потрапляє у воєнне, музичне, спортивне й історичне кіно. У стрічці залучено міжнародний акторський склад. У ролі Володаря кіночасу з'являється француз Жан Рено, 71 рік. Саму себе грає казахстанська боксерка 13-річна Евніка Саадвакасс. Богатир Василь Вірастюк, 45 років, утілює глухонімого вікінга Голіафа, який загубився в чужому фільмі.

Стрічку зняв французький режисер Оліас Барко. Оператор — Тьєррі Арбоґаст, який працював над 12 роботами Люка Бессона.

— Цей екскурс різними кіножанрами можна порівняти з перемиканням телеканалів у марній спробі натрапити на щось цікаве, — каже кінокритик Олександр Гусєв, 40 років. — Розповідь далека від логічності й елементарної зв'язності — спантеличить досвідченого гравця у квести і нажене тугу на шанувальника казок. Епізоди з жанрами ніби довільно складені різними авторами, що не мали уявлення, як почалася історія, і не цікавляться, як їй слід закінчитися. Окремі сцени начебто насичені атрибутами пригодницького кіно — погонями, бійками й перетвореннями. Але позбавлені напруги, мляві, невиразні.

Бюджет "Поліни і таємниці кіностудії" — 54 млн грн. Стрічка вийшла у прокат 22 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Василь Вірастюк зіграв глухонімого вікінга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути