Ексклюзиви
пʼятниця, 30 березня 2018 00:25

Ушосте стартує конкурс "Новела по-українськи"

Ушосте стартує конкурс "Новела по-українськи"

Журнал "Країна" оголошує конкурс "Новела по-українськи".

Гасло цьогорічного конкурсу — "Безвіз". Тема текстів вільна, але повинна стосуватися безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом. Тобто дія художніх творів може відбуватися в країнах ЄС або бути з ними пов'язана. Наприклад, героями можуть бути українці, що подорожують Європою, живуть там або приїхали працювати. Можна писати про мандри, "відкриття Європи", нових заробітчан, пригоди при отриманні біометричного паспорта й інші історії.

Обсяг творів — щонайбільше 10 тис. знаків із пробілами неопублікованого раніше тексту. Мова — українська. Жанр — новела.

Брати участь у конкурсі мають право громадяни України, а також громадяни інших держав, у яких є виданий на території України ідентифікаційний номер.

Винагорода переможцеві: публікація новели в журналі "Країна" і на сайті Gazeta.ua. Грошова винагорода 5000 грн з урахуванням усіх утриманих податків і зборів. Новели інших фіналістів будуть оприлюднені на сайті Gazeta.ua. Додаткова спеціальна відзнака одному з фіналістів — друк новели в "Газеті по-українськи".

Конкурсні твори надсилайте до 1 липня 2018 року включно на нашу нову адресу [email protected].

До листа необхідно долучити додатками два файли. У першому — дані про автора: біографія і контакти. Файл підписати прізвищем учасника. У другому — текст новели. Підписати файл латинськими літерами назвою новели.

Автор має право надіслати лише один текст.

Своєю участю в конкурсі він дає згоду на публікацію новели на сайті Gazeta.ua, в "Газеті по-українськи" й журналі "Країна" та згоду на опрацювання, збереження й використання його персональних даних. Автор гарантує, що не порушує законодавства про авторське право та суміжні права.

До журі ввійдуть представники редакції журналу "Країна", а також письменники й видавці. Роботи оцінюватимуть анонімно. У конкурсі не можуть брати участі працівники журналу "Країна", "Газети по-українськи" й Gazeta.ua.

Результати конкурсу журі оголосить у жовтні 2018 року.

Детальніше про умови читайте на сайті Gazeta.ua.

Торік конкурс мав вільну тему, але дія мусила відбуватися в сучасному українському місті. Переміг письменник і журналіст Назарій Заноз, 29 років, із новелою "Фелішберто" про Теребовлю на Тернопільщині.

Загалом за п'ять років на конкурс надіслали понад тисячу новел.

Зараз ви читаєте новину «Ушосте стартує конкурс "Новела по-українськи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути