пʼятниця, 05 жовтня 2012 06:00

"У костюм Роксолани ще влажу спокійно"

— Трохи була шокована, коли побачила таку пишногруду красуню в ролі Роксолани, — каже 46-річна Ольга Сумська про німецьку актрису турецького походження Мер'єм Узерлі, 29 років. Остання виконала головну роль у турецькому серіалі "Величне століття. Роксолана". 65 серій покажуть на телеканалі "1+1". Стрічку вважають найдорожчим турецьким серіалом — вклали понад $2 млн.

— Я була під час зйомок, як палець, — пригадує роботу над українським серіалом Ольга Сумська. 15 років тому вона зіграла дружину султана Сулеймана. — Їхня актриса погладшала для ролі. До зйомок слова не знала турецькою. Приїхала з Німеччини. Зараз вона настільки популярна, що не може сходити в Туреччині до супермаркету. Скрізь її обіймають, кланяються. Для турків Роксолана — легендарна жінка.

Ольгу Сумську запросили озвучити Роксолану в турецькому серіалі. Та через зайнятість актриса погодилася озвучити матір Сулеймана — Валіде.

— Не треба порівнювати цей серіал з українським — у нас свій смак. Їхній блакитноокий султан харизматичний, величний. Зате наш Анатолій Хостікоєв значно красивіший за турецького актора, що зіграв султана. Що бюджет турецького серіалу великий, видно тільки по костюмах. Хоча наші, пошиті на ентузіазмі, виглядають не гірше. Часом вдягаю свій костюм Роксолани на різні заходи. Ще спокійно влажу в нього.

Серіал викликав невдоволення серед турків. Вважають, що їх показали в негативному світлі, а Сулеймана — слабким чоловіком, який зміг піддатися впливу жінки. У фільмі Роксолана говорить сумішшю української та російської мов, співає українські колисанки.

— Фільм з успіхом пройшов у дев'яти країнах Європи, — каже керівник кіноредакції каналу Андрій Алферов, 35 років. — Серіал купили американці. А вони знають толк у розважальному кіно. Тут є мелодрама, романтика, масштаби.

"Величне століття. Роксолана" покажуть із 8 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «"У костюм Роксолани ще влажу спокійно"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути