пʼятниця, 20 травня 2011 00:15

Ющенко прийшов на концерт "Мандрів"

Автор: ФОТО: Андрій Шматов
  У столичному клубі ”Крістал холл” соліст гурту ”Мандри” Сергій Фоменко презентує  альбом ”Світ”. Одному з перших він зіграв нові пісні Олегові Скрипці. Той відповів: ”Фома, це моща!”
У столичному клубі ”Крістал холл” соліст гурту ”Мандри” Сергій Фоменко презентує альбом ”Світ”. Одному з перших він зіграв нові пісні Олегові Скрипці. Той відповів: ”Фома, це моща!”

13 травня у столичному клубі "Крістал холл" гурт "Мандри" презентував нову платівку "Світ". Це їхній четвертий студійний альбом. До нього увійшло 10 нових пісень гурту.

На презентацію прийшов колишній президент України Віктор Ющенко з родиною. Сидів за окремим столиком у кінці залу під наглядом двох охоронців.

— Мені було приємно. Вдячний, що вони прийшли, — говорить 39-річний Сергій Фоменко, лідер "Мандрів". — Не питав, що подобається Вікторові Андрійовичу в нашій творчості. Але знаю, що його дружина Катерина Михайлівна любить багато наших пісень, особливо "Не спи, моя рідна земля".

Після презентації заграли старі хіти. Катерина Ющенко вийшла танцювати під жваві фолькові мелодії.

Над новим диском група працювала рекордні для себе три роки.

— Найшвидше ми записали альбом "Мандри у Країні Мрій", за 40 хвилин, — пригадує Фома. — Перші п'ять пісень, записані для "Світу", пропали на студії через поломку апаратури. Ми продовжуємо виконувати їх на концертах, але вони увійдуть у наступну платівку. Одна з них, "Веселі скелетики", надзвичайно іронічна, повна похмурого гумору. Ситуація в країні саме на такі співи й надихає.

В альбомі немає звичних фольклорних мотивів.

— Поєднали елементи романтизму з роковими настроями. Є баладні речі. Народною музикою ми цікавилися вісім років тому. Захотіли вийти на новий рівень. Хочемо грати не просто, щоб люди могли погоцати, а й подумати. Прочитав нещодавно коментар в інтернеті під моєю розповіддю про старий Київ: "Такі дивні, гарні і розумні речі як для людини, що написала пісню "Ой гоп, дриці, дриці".

Цього року групі "Мандри" виповнюється 14 років.

— Три роки пишу книжку. Вона не зовсім про історії мого гурту. Скоріше про формування мене як творчої особистості. Починаю пригадувати свої 16 років, коли я, простий радянський хлопець, почав хіпувати. Мандрував автостопом, потім працював двірником у Лаврі, гардеробником, читав казки на радіо.

У книзі розповідає також про походження пісень.

— За кожною з моїх пісень є реальна історія. Пісню "Три пляшки пива" з нового альбому написав, коли вночі сидів у хаті. Курив цигарки, й у мене було три пляшки пива. Слухав рок, конкретно англійську групу "Ті.Рекс". Знизу долинали звуки, хтось досить тупо й одноманітно займався сексом. Не було різної палітри вигуків, усе дуже монотонно. Й так півтори години. Я випив пиво, і все вилилося у філософські роздуми про те, що час минає, немає вже тієї рок-музики.

Допомагали записувати "Світ" запрошені гітарист Станіслав Cемилєтов й вокалістка гурту "Дримба Да Дзиґа" Інна Прокопчук. Два роки тому пішов з "Мандрів" перкусіоніст Салман Салманов Мамедогли.

— Зовні Салман дуже колоритний дядько. Його відсутність на сцені помітна. Але щодо музики — ніякої погоди не робить. Перкусія — допоміжний інструмент. Салман родом з Азербайджану. Коли був молодший, працював в Україні. Але прийшов час вертатися додому. Батьки дуже старенькі. Зараз Салман трошки "підзавис" на Кіпрі. Має бунгало на березі моря, п'є з коханою дівчиною ром, катається на велосипеді. Такий собі рокер на пенсії.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко прийшов на концерт "Мандрів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути