вівторок, 07 червня 2011 05:45

Українець побудував православний храм в Арабських Еміратах

Автор: фото з сайта www.ianp.com.ua
  Українець Юрій Сидоренко відроджує кращі традиції меценатства
Українець Юрій Сидоренко відроджує кращі традиції меценатства

Перший православний храм в Об'єднаних Арабських Еміратах — апостола Пилипа — був закладений у вересні 2007-го. У церемонії взяв участь митрополит Смоленський і Калінінградський, тепер — Патріарх Московський і всієї Русі Кирило. Був присутній і спадковий принц емірату Шарджа — шейх Ісам бін Сагр аль-Касимі.

Кошти на будівництво храму виділив Юрій Сидоренко, голова консультативної ради консорціуму "ЄДАПС". Будівництво храмового комплексу майже завершене. В Арабських Еміратах живуть близько 20 тис. православних громадян країн СНД, тепер тутешня община має свою парафію.

При храмі відкриють культурно-освітній центр. Там показуватимуть голографічні копії легендарних православних святинь. Їх теж подарував "ЄДАПС".

— Якщо бізнес стабільно приносить високий дохід — цього не достатньо, щоб сказати собі: я добився успіху. Чи несе цей бізнес світу з матеріальними і духовні цінності? Ось до чого треба прагнути, — говорить Юрій Сидоренко.

Підприємства консорціуму формують групу компаній, аналогів якої немає у світі.

— Ми поставили перед собою завдання сприяти розвитку в Україні сучасних технологій. "ЕДАПС" оснащений найсучаснішим устаткуванням для розробки і виготовлення високозахищених ідентифікаційних документів на рівні світових стандартів.

Консорціум став членом Глобального співтовариства компаній, що швидко розвиваються. Цей статус йому надав директорат "Ворлд економінк форум" — Всесвітнього економічного форуму. Це — швейцарська неурядова організація, відома проведенням щорічних зустрічей у Давосі.

— Підприємець не має права цілком віддавати себе реалізації тільки бізнес-проектів. Грошима потрібно розпоряджатися на благо людям, — говорить Юрій Сидоренко.

Зараз ви читаєте новину «Українець побудував православний храм в Арабських Еміратах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути