четвер, 18 грудня 2008 17:41

Українці приготували свою відповідь "Гаррі Поттеру"

Автор: фото: УНІАН
  Подружжя Світлана Крилова й Назіп Хамітов написали ”Містичну книгу” за три місяці. Вони надиктовують тексти на диктофон, а тоді переписують
Подружжя Світлана Крилова й Назіп Хамітов написали ”Містичну книгу” за три місяці. Вони надиктовують тексти на диктофон, а тоді переписують

17 грудня в столиці подружжя письменників Світлана Крилова, 42 роки, та Назіп Хамітов, 45 років, презентували свою "Містичну книгу". Їхня донька зніматиме за книжкою фільм.

— Це наша відповідь "Гаррі Поттеру", — кажуть в один голос письменники на презентації в агенції УНІАН. Книгу вони видали під псевдонімом Нез і Лана Світлі. — Наша книжка цікава й для дорослих. Її можна використовувати під час сеансів казкотерапії.

— У ній герої позбавляються свого страху, прочитавши його назву задом наперед. Цей спосіб ми випробували на своїй доньці, — розповідає Крилова. — Вона до десяти років боялася висоти. Прочитали це слово шиворот навиворот, вийшло "атосив". Вона півгодини сміялася. Акрофобія пройшла. Тепер пропонуємо цей спосіб своїм пацієнтам.

Подружжя займається психоаналізом. Назіп Хамітов написав 20 книг із психології та два містичні трилери — "Маска" і "Володар старості". Разом подружжя пише три роки.

— Авторка "поттеріани" Джоан Роулінґ брала всіх своїх героїв із міфологічної енциклопедії, — каже Крилова. — А ми придумували їх самі. Лише Блідого Чарівника взяли з реального життя. У натовпі на майдані Незалежності я побачила чоловіка. Він був блідий і дуже самотній.

У книзі 29 чорно-білих малюнків художниці 40-річної Оксани Тарнавської.

— Першим вона показала нам портрет Блідого Чаклуна, — розповідає Хамітов. — Дуже здивувалися, бо він вийшов таким, яким ми його уявляли.

"Магічну книгу" подружжя писало три місяці.

— Зараз діти мало читають, — скаржиться Крилова. — Щоб їх заохотити, лишили наприкінці порожні сторінки. Там можна дописати власне продовження книги.

Першим читачем роману була 20-річна донька авторів Вселена. Вона навчається на телережисера. Наступного року Вселена зніматиме за романом фільм. Крилова зіграє в ньому фею Грануялу, а Хамітов — Блідого Чарівника.

Книга вийшла в столичному видавництві "Махаон" накладом 3 тис. примірників. Наступного року з"явиться її продовження: "Вікі-Тікі в льодовиковому періоді" та "Вікі-Тікі й чарівник блискавок".

— Сподіваємося, наша книга складе конкуренцію "Гаррі Поттеру", — заявляє Хамітов. — Ми повинні позбутися комплексу меншовартості й бути конкурентами всьому західному.

Зараз ви читаєте новину «Українці приготували свою відповідь "Гаррі Поттеру"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути