неділя, 08 жовтня 2006 18:05

Українцям демонструватимуть "Японський фокус"

Так називається третій фестиваль азійського кіно. На відміну від попередніх, на ньому всі стрічки присвячені Країні Вранішнього Сонця.

— Організатори зібрали чотири найновіші фільми, щоб показати сучасну Японію, — зазначив Мутсуо Мабучі, повноважний посол Японії в Україні,

Перед показом глядачів пригощали суші-асорті: роли, нігірі та макі, шампанським, яблучним та апельсиновим соками.

За окремим столиком охочі замовляляли написання будь-якого слова японською.

— Найчастіше просили написати ім"я, слова "любов" та "робота" — розповідає "ГПУ" каліграфіст Давран, який пише спеціальною тушшю на папері.

Відкрила фестиваль стрічка найвідомішого азіатського режисера Такеші Кітано "Такешіз". Сам Такеші грає у кіно дві головні ролі — знаменитого шоу-бізнесмена і бідного касира, актора-невдаху. Критики вже назвали стрічку автобіографічною роботою в стилі "8 1/2" Фелліні чи "Ностальгії" Тарковського. Сам же автор каже, що хотів створити фільм схожий на листкове тісто — де перепліталися б сни і реальність. Кітано радить глядачам відключити розум під час перегляду стрічки.

Другим покажуть традиційний фільм Едзи Ямадо "Прихований клинок".

— Обов"язково подивлюся цю стрічку, — сказав Мутсуо Мабучі. — Адже мені близьке кіно про життя людини та шлях до очищення.

"Прихований клинок" — це друга частина самурайської трилогії. Перший фільм — "Сутінковий самурай" — українці бачили на фестивалі торік. Романтикам організатори пропонують історію забороненого кохання воїнів ніндзя — "Шинобі" Тена Шімоями. А родзинкою називають аніме "Паприка", від автора "Ідеальної блакить" Кона Сатоші.

— Українці побачать його першими після журі Венеціанського фестивалю, — розповіла Юлія Сердюкова, 25 років, прес-секретар фестивалю. —  Японська  прем"єра буде у листопаді, — а світова аж у березні наступного року.

Фестиваль триматиме до 15 листопада. У дев"яти містах: Києві, Запоріжжі, Донецьку, Дніпропетровську, Харкові, Одесі, Львові, Івано-Франківську та Полтаві.

Зараз ви читаєте новину «Українцям демонструватимуть "Японський фокус"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути