Ексклюзиви
вівторок, 01 серпня 2006 19:13

У Севастополі режисерам вручали золоті зливки

Автор: фото: phl
  Російські актриси Вікторія Ісакова, Олена Лядова та Ганна Уколова фотографуються в севастопольському кінотеатрі ”Перемога”
Російські актриси Вікторія Ісакова, Олена Лядова та Ганна Уколова фотографуються в севастопольському кінотеатрі ”Перемога”

П"ять днів у Севастополі тривав перший українсько-російський кінофестиваль "Острів Крим". У перерві між переглядами його учасники, на чолі із членами журі, прибирали севастопольські пляжі та руїни античного Херсонесу. До Севастополя приїхали Микита Михалков з донькою Анною, Рената Литвинова. Журі очолював письменник Василій Аксьонов.

— Де це видано, щоб на дитячих майданчиках валялися пляшки з-під горілки, — дивувався президент фестивалю Богдан Ступка, 64 роки, спираючись на граблі.

Усі учасники отримали однакові призи — золоті зливки. Богдан Ступка вручав їх 27 липня у кінотеатрі "Перемога". Короткометражку київської режисерки Надії Кошман "Світлячки" відзначили призом "Відродження".

Фільм російського режисера Тиграна Кеосаяна "Заєць над безоднею" здобув приз глядацьких симпатій. У цій комедії Богдан Ступка грає Брежнєва, який на повітряній кулі літає над Молдовою.

Приз "Збережи свій світ" отримала документальна стрічка "Маленька Катерина", росіянина Івана Головнева. У ній ідеться про те, як змінюється життя дівчинки, коли поруч з її домом знаходять родовище нафти.

Серед дитячих картин найкращою стала стрічка "Азіріс Нуна" ще одного російського режисера Олега Компасова. Приз "У майбутнє з любов"ю" дістався мультфільму "Колискові світу" москвички Єлизавети Скворцової.

Фільм Юрія Морозова "Крапка" нагородили призом "Нічого, крім правди". Стрічка "Перші на Місяці" Олексія Федорченка перемогла в номінації "Реальність міфу".

Зараз ви читаєте новину «У Севастополі режисерам вручали золоті зливки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути