середа, 29 лютого 2012 06:15

У новому кліпі Карпа цілується з жінкою

Автор: фото надане Іреною Карпою
  Письменниця і співачка Ірена Карпа у кліпі на пісню ”Соледад” знялася в образі мексиканської художниці Фріди Кало
Письменниця і співачка Ірена Карпа у кліпі на пісню ”Соледад” знялася в образі мексиканської художниці Фріди Кало

9 березня у київському нічному клубі "Салліван Рум" українська письменниця 31-річна Ірена Карпа зі своїм рок-гуртом "Карпа" презентуватиме кліп на пісню "Соледад", з іспанської "Самотність".

У відео вона перевтілюється у мексиканську художницю Фріду Кало. У дитинстві мексиканка перехворіла на поліомієліт і все життя кульгала. Була прикута до ліжка, мала понад 30 операцій після аварії в юності. Тоді почала малювати. 25 років любила мексиканського художника Дієґо Ріверу.

— У кліпі Фріда виясняє, що Дієґо, кохання всього життя, зрадив з її ж сестрою, — розповідає співачка. — Вона не била посуду, не кидала сковорідки в голови, а змогла цей біль спрямувати у творчість. Зрозуміла, що любить цих людей сильніше, аби банально відреагувати ревнощами. Мені пощастило побувати на найбільшій у світі виставці Кало. Її у Берлін привозили. Мегакілометрові черги стояли. Але я була з пузом, на восьмому місяці вагітності, то пропустили вперед.

Ідея кліпу належить київській художниці Мурі. Вона малювала ілюстрації до книжки Ірени Карпи "Піца "Гімалаї".

— Усе випадково вийшло. У мене була тупєйша фотографія, коли у Непалі фоткали на посвідчення, без якого в гори не пускали. Там сідаєш на стілець на фоні сараю, дурак такий, руки на коліна. Мурі по приколу домалювала мені папугу на плечі, брови, коси. Вийшла дуже подібна до Фріди. Перетворення виявилося надлегким завданням. Просто домалювали зрощені брови. Спочатку думали приклеїти, але вирішили, що це занадто. У реалі виглядає стрьомно, а в кадрі — класно. У кліпі буде сцена, де я цілуюся з Мурі. Фріда мала стосунки з чоловіками і жінками. Чоловічу частину, в костюмі та з обстриженим волоссям, граю я. Жіночу, з косами, квітами — Мурі. Ми лежимо в ліжку й цілуємося. У мене вже є пісня, дуже відома серед лесбійських кіл — "Очі твої". Написала її по приколу, а слухачі сприйняли як про любов жінки до жінки. Деякий час було враження, що самі лесбіянки на наші концерти ходять. Зараз трошки менше, але після цього кліпу друга хвиля може бути.

Зараз ви читаєте новину «У новому кліпі Карпа цілується з жінкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути