вівторок, 25 серпня 2009 18:02

У фільмі Тарантіно євреї мстяться нацистам

Автор: фото: REUTERS/Mario Anzuoni
  Актор Бред Пітт на прем’єру фільму ”Безславні виродки” в Голлівуді прийшов з дружиною — актрисою Анджеліною Джолі. 10 серпня 2009 року
Актор Бред Пітт на прем’єру фільму ”Безславні виродки” в Голлівуді прийшов з дружиною — актрисою Анджеліною Джолі. 10 серпня 2009 року

20 серпня у столичному Кінопалаці показали прем"єру фільму "Безславні виродки" голлівудського режисера 46-річного Квентіна Тарантіно.

Стрічка триває 2,5 год, має 5 частин. Кожен із розділів розповідає історію євреїв під час окупації. У заключній частині всі герої збираються в кінотеатрі, де дивляться пропагандистське кіно. Всі вони гинуть у пожежі.

— У новій стрічці Тарантіно випробовує почуття гумору глядачів, — каже київський режисер Любомир Кобильчук, 28 років. — Тут є багато саркастичних діалогів, уїдливих зауважень. Один із виродків, якого грає Бред Пітт, розмовляє суржиком, шокає та матюкається. Мені сподобався український дубляж. Геббельс пищить, коли кохається, а Гітлер носить царську мантію.

Чорно-білу короткометражку в стилі Геббельса "Гордість нації" Тарантіно доручив зняти єврейським режисерам 37-річному Елі Роту та його братові Габріелю, 35 років. Ролик триває 7 хв.

— "Гордість нації" буде бонусом на окремому диску для тих, хто купить DVD Тарантіно, — каже Рот. — Не хочу себе хвалити, але ми зняли класну короткометражку. Хіба це не смішно, що нацистський пропагандистський фільм зробили євреї?

Герої "Безславних виродків" розмовляють англійською, французькою, німецькою й італійською мовами. В оригіналі текст супроводжують англійські субтитри. В європейському прокаті їх зняли, бо вважають, що глядачі зрозуміють і без перекладу.

Бред Пітт кинджалом вирізає свастику на лобі полковника СС

— Тарантіно подорослішав, — сміється музикант 34-річний Станіслав Бевз. — Раніше в його фільмах 70% займали фонтани крові, стрілянина. Тепер герої почали виголошувати тексти. Вони знімають скальпи з нацистів, і режисер показує їхні мізки великим планом. Але сцени супроводжують сатиричні діалоги, тому стрічка замість жаху викликає сміх. Актор Бред Пітт кинджалом вирізає свастику на лобі полковника СС Ганса Ланди. Він робить це так, наче малює шедевр, а наприкінці додає: "Здається, я перевершив сам себе".

Полковника СС Ганса Ланду грає австрійський актор 52-річний Крістоф Вальц. На Каннському фестивалі його визнали найкращим виконавцем чоловічої ролі.

— Не розумію, чому тема гноблення нацистами євреїв так зацікавила Тарантіно? — дивується учасник співочого гурту "Пара нормальних" 25-річний Іван Дорн. — Не дивина, якби це кіно зняв Стівен Спілберґ. Батько Тарантіно — Тоні був італійцем, а мати Конні МакХ"ю  ірландкою. Може, в нього є друзі євреї?

— Це військова казка, в якій збуваються найпотаємніші мрії євреїв, — пояснює Квентін Тарантіно. — Я часто буваю в Німеччині. Щоразу запитую себе, що сталося б, якби історія пішла іншим шляхом, і Друга світова війна закінчилася раніше? Зняв про це свою стрічку.

Зараз ви читаєте новину «У фільмі Тарантіно євреї мстяться нацистам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути