Ексклюзиви
пʼятниця, 27 липня 2018 05:25

У Європарламенті вчили протистояти російській пропаганді

Автор: фото надане ТРК Вікка
  Українські журналісти жили в центрі Брюсселя, кілька разів вибиралися на прогулянку містом
Українські журналісти жили в центрі Брюсселя, кілька разів вибиралися на прогулянку містом

Головний редактор телеканалу "ВІККА" Юлія Кропива повернулась із Брюсселя. Відвідини столиці Європейського Союзу є частиною другого етапу проекту "Точне відображення Угоди про асоціацію Україна-ЄС в українських медіа". Реалізується за кошти Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) і програми "Підтримка демократії" міністерства закордонних справ Республіки Польща.

— На телеканалі "ВІККА" виходять дві програми — "Євроцензор" та "Європейський простір", — розповідає Юлія Кропива. — Для якісного висвітлення переваг Угоди про асоціацію Україна-ЄС ми багато подорожували нашою країною. Журналістка Олена Фесенко недавно повернулася з Маріуполя. Інші відвідували Вінницю, Львів, Чернівці, Одесу. Знімаємо репортажі про позитивний досвід на шляху до справжніх європейських реформ. Також маємо змогу регулярно зустрічатися з вищим керівництвом держави, аби почути про переваги Угоди про асоціацію з перших уст. Уже провели кілька зустрічей із віце-прем'єром Іванною Климпуш-Цинцадзе.

Також журналісти регіональних засобів масової інформації їздили на навчання до країн ЄС.

— У першу хвилю закордонної програми представники регіональних мас-медіа побували в Бельгії, Польщі, Литві. Запланована поїздка до Естонії, — продовжує Юлія Кропива. — На початку червня цього року повторно відвідали Бельгію. У Брюсселі розташовані керівні органи Євросоюзу. Щодня мали по дві-три насичені навчальні зустрічі з керівництвом Європарламенту, постійних комісій, із депутатами з групи підтримки України. Вчилися, як протистояти проявам корупції та боротися з російською пропагандою. У посольстві України зустрілися з головою місії Україна-НАТО Вадимом Пристайком та Володимиром Точицьким — Надзвичайним і Повноважним послом, представником України при ЄС.

Спілкувалися з Ребеккою Гармс — головою комісії Парламентської Асамблеї, що займається розвитком відносин із країнами Східної Європи. Окремо зустрілися з Пітером Вагнером — керівником групи підтримки України. Він закликав нас активніше боротися за європейські реформи. Розповів, що Росія виділяє величезні кошти на пропаганду, спроби компрометувати нашу країну.

Регіональні українські журналісти провели в Брюсселі тиждень.

— Ми жили в історичній частині бельгійської столиці. Оглянули її визначні місця. Були на площі Гран-Плас, у палаці Стокле. Бачили базиліку Святого Серця, шедеври фламандського бароко й брабантської готики — міську ратушу та колишні будинки купців. Вразила особлива атмосфера Брюсселя. Дві офіційні мови — французька й фламандська мирно поєдналися з культурами всіх країн світу. На вулицях можна побачити вихідців з Африки, арабського світу, Індії, Америки, ледь не всіх країн Європи.

Зараз ви читаєте новину «У Європарламенті вчили протистояти російській пропаганді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути