Ексклюзиви
вівторок, 07 червня 2011 09:32

Тимошенко і Жадан прийшли на "Братів Гадюкіних"

Автор: фото: Олександр Федоров
  Білоруський рок-гурт ”Ляпіс Трубецкой” виконує хіт ”Наркомани на городі” на концерті пам’яті Сергія Кузьмінського у столичному Палаці спорту. Лідер гурту Сергій Міхалок каже, що тема наркоманії відома їм з власного досвіду
Білоруський рок-гурт ”Ляпіс Трубецкой” виконує хіт ”Наркомани на городі” на концерті пам’яті Сергія Кузьмінського у столичному Палаці спорту. Лідер гурту Сергій Міхалок каже, що тема наркоманії відома їм з власного досвіду

3 червня у столичному Палаці спорту відбувся концерт гурту "Брати Гадюкіни". Вечір присвятили пам'яті лідера колективу Сергія Кузьмінського. Позаторік 46-річним він помер від раку горла. У концерті взяли участь 17 виконавців та гуртів.

О 18.30 перед Палацом спорту вишикувалися кілька 200-метрових закручених черг. На вході власникам квитків безкоштовно дають диск "Я вернувсь домів" із переспівами хітів "Гадюкіних". Чорну футболку з портретом Кузьмінського можна купити за 120 грн.

На концерт приїхала екс-прем'єр Юлія Тимошенко. Заходить зі службового входу. В залі стоїть із нардепом Сергієм Власенком.

— Юля розплела косу й накрутилася, — каже 25-річна Оксана. — Спочатку подумала, що то Міка Ньютон.

— Ми чого прийшли — "Гадів" слухати чи пити? Кидай пиво, починають! — гукає подрузі 20-річний студент Данило Карасевич.

У холі розмовляють нардепи-"нунсівці" Андрій Парубій, Олесь Доній, Юрій Стець. У залі зайняті всі трибуни та стоячі місця.

— Тут так багато знайомих, що на моєму похороні стільки не буде, — каже дівчині хлопець із шарфом футбольного клубу "Карпати".

Гурт "Гайдамаки" виконує пісню "Гей, Іване". "Брати Гадюкіни" записали її як саундтрек до фільму "Вперед за скарбами гетьмана". На бокових трибунах танцюють 36-річний письменник Сергій Жадан та ректор Українського католицького університету Борис Ґудзяк, 50 років.

Після виступу вокаліст "Гайдамаків" Олександр Ярмола, 45 років, слухає концерт у залі.

— Нам багато хто радив узяти іншу пісню, бо ця непопулярна, — каже. — Але всі пісні "Гадів" я знав від "а" до "я". А хотілось чогось нового. Мелодика "Гей, Іване" мені дуже подобається, а ми додали панківського духу.

Фани намагаються прорватися за лаштунки. Їх не пускає охорона. Дівчина з фотоапаратом обіцяє поцілунок охоронцю, якщо пропустить.

— Сьогодні з півсотні було таких, — каже  охоронець 20-річний Максим Жмура. — Дівчата пропонують сходити на побачення, хлопці — гроші. Давали 200 гривень, але я не взяв.

36-річний співак Мирослав Кувалдін стоїть за лаштунками з білою банданою на голові та початою пляшкою коньяку. Під час виконання пісні "Місячне сяйво твого тіла" він кілька разів забував слова.

— Єдине, що я виніс зі спілкування з Кузею, що краще бути наркоманом, ніж під...расом, — каже Мирослав. Він похитується, тримається за поручень.

40-річний лідер гурту "Плач Єремії" Тарас Чубай шкутильгає на милицях.

— Ти що, ногу зламав? — питає вокаліст гурту "Мандри" Сергій Фоменко, 39 років.

— У трьох місцях. Послизнувся на озері біля дому і впав, — каже Чубай. — Дружина привезла на виступ машиною.

Пісні "Файне місто Тернопіль" та "Всьо чотко!" — гурти "ТНМК" і "ВВ" співають двічі, на біс. Святослав Вакарчук приїхав лише на свій виступ приблизно о 21.00. Про Кузьмінського каже:

— У восьмому класі однокласник приніс касету "Братів Гадюкіних". Я йому сказав, що слухаю тільки "Бітлів". Але прослухав одну пісню, за нею другу. За кілька днів ці пісні знав весь наш клас. Тоді я зрозумів, що рок можна співати українською.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко і Жадан прийшли на "Братів Гадюкіних"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути