пʼятниця, 18 січня 2013 00:00

Світлана Іванченко картини-мозаїки створює з піску та мушель

Автор: фото НАДАНЕ СВІТЛАНОЮ ІВАНЧЕНКО
 

— Чорне море має яскраві мушлі — сірі, полум'яно-руді, білі. Азовське солоніше, тому наче в'їдається — мушлі переважно бежеві, — каже художниця 50-річна Світлана Іванченко з Дніпропетровська. Свої картини-мозаїки вона створює з піску та мушель. — Нещодавно з чоловіком відпочивали в Ізраїлі. Після шторму на пляжі було багато білосніжних мушель — збирала їх. Усюди допомагали туристи. Спочатку дивувалися, чого я весь час риюся в піску, а потім самі приносили красиві мушлі. Коли в Тель-Авіві ми проходили огляд багажу, чоловіка попросили ще на огляд ручної поклажі. За хвилину прибігає, каже: "Свєта, дай листівку зі своїми картинами. Не вірять. Питають: що це у вас — цукерки чи печиво?". Тоді привезли 1,5 кілограма мушель.

Піском викладає жіночі портрети й малюнки тіл. Битий черепашник використовує для чоловічих портретів. Формат мозаїк — переважно 40-50 см.

— Щоб вибрати 30 грамів піщинок — це столова ложка — мені треба 8 годин. Пісок сортую на чотири відтінки — бежевий, темно-бежевий, білий і чорний. Відбираю голкою. Спочатку роблю ескіз олівцем на ДВП. Портрет починаю з очей — мащу частину малюнка клеєм, висипаю пісок, придавлюю і піднімаю картину. Зайві піщинки осипаються. Збираю їх знову, бо вони мені як діаманти. На одну картину може йти днів 10.

Зараз ви читаєте новину «Світлана Іванченко картини-мозаїки створює з піску та мушель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути