четвер, 27 липня 2006 18:14

Супермен повернувся

 

Учора вийшов у прокат фільм "Повернення Супермена". Головну роль у ній зіграв актор Брендан Рут, 26 років. Перша зустріч режисера фільму Брайяна Сінгера, 40 років, із молодим виконавцем відбулася в кафе. Тоді Рут від хвилювання вилив на режисера свою каву і думав, що через цей прикрий випадок втратив усі шанси зіграти супергероя. Але Сінгер усміхнувся і сказав, що саме це допомогло актору отримати роль. Йому здалося, що незграбного і сором"язливого Кларка Кента, в якого перевтілюється Супермен, актор може зіграти блискуче. Щоправда, Руту довелося "накачати" десять кілограмів м"язів для цієї ролі.

Для актора це перша роль у такому високобюджетному проекті ($250 млн). В його кар"єрі — тільки участь у двох серіалах. Актриса Кейт Босворт, 22 роки, яка зіграла головну жіночу роль — журналістку-подружку Супермена, теж не надто відома. Єдиний актор з гучним ім"ям у цьому проекті — це Кевін Спейсі, 47 років, який зіграв злодія і затятого ворога Супермена — Лекса Лютора.

Окрім нього, у фільмі на кілька хвилин з"являється Марлон Брандо. Брайян Сінгер використав старі кадри зі стрічки 1980-го року "Супермен-2", які не ввійшли в остаточну версію фільму. Брандо грає батька Супермена — його обличчя виникає в кристалічному гроті, куди проникають злодії. За цю невеличку роль актор отримав шалену на ті часи суму — $3 мільйони.

Підготовка до зйомок стрічки почалася ще 1993-го. І тільки 2004 року режисер остаточно затвердив на цю роль Брендана Рута. За 13 років клопотань навколо цього проекту змінилося три режисери і кілька десятків претендентів на головні ролі. Сочатку єдиною кандидатурою на роль Супермена був Ніколас Кейдж, потім пробувались Джонні Депп, Брендан Фрейзер і ще з десяток іменитих акторів. На жіночу головну роль пропонували Скарлетт Йохансон і Кіру Найтлі, на роль батька Супермена — Ентоні Хопкінса. Багатьох акторів не влаштовував один пункт у контракті — необхідність зніматися в трьох продовженнях фільму протягом семи років. Усі ці перестановки призвели до того, що $50 млн бюджету фільму вилетіли просто в трубу.

Від хвилювання вилив на режисера свою каву

Саме напередодні зйомок "Повернення Супермена" від інфаркту помер Крістофер Рів — актор, який зіграв головну роль у найвідомішій екранізації історії про Супермена 1978 року і трьох її продовженнях. 1995-го він упав з коня і зламав шию. Із того часу майже не рухався.

Для фільму було написано близько 20 версій сценарію. І майже в усіх були смерть Супермена і його повернення-воскресіння. А в одному, який одразу відкинули, Супермен помирав остаточно і супергероєм ставав його син — хлопчик із такими ж надзвичайними здібностями.

У стрічці, що вийшла на екрани, Супермен повертається через кілька років після свого зникнення і розуміє, що справи у людей і без його допомоги йшли непогано. Дівчина, в яку він закоханий, вже має свою родину. Саме вона написала провокаційну статтю "Чому світові не потрібен Супермен" і навіть отримала за неї Пулітцерівську премію. Але люди чомусь постійно волають про допомогу. Супермен, звичайно, намагається усім допомогти і всіх урятувати, але сам потрапляє в халепу.

У новій стрічці Супермен також має сина. Хоча про це у фільмі ніде і не йдеться, глядачам зрозуміло, що хлопчик, син журналістки Лоїс Лейн, яка колись провела ніч із Суперменом, не звичайна дитина. Наприклад, у п"ять років малюк, щоб захистити свою матір, без жодних зусиль кидає на кілька метрів рояль.

Продюсери стрічки планують зняти три частини продовження історії. Але лише у тому разі, якщо "Повернення Супермена" збере в прокаті не менше $200 мільйонів.

Зараз ви читаєте новину «Супермен повернувся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути