Ексклюзиви
вівторок, 25 липня 2006 16:57

Сумську на "Острів Крим" не запросили

23 липня у Севастополі розпочався російсько-український кінофестиваль "Острів Крим". Журі очолив московський письменник Василій Аксьонов, 73 роки. Наприкінці 70-х він написав роман "Остров Крым" — про те, як велося б зараз на півострові, якби "червоні" не вибили звідти Врангеля.

Богдан Ступка, 64 роки — президент фестивалю. Перегляд вирішили не робити конкурсним. Призи — золоті злитки — пообіцяли всім.

Першою показали стрічку Олександра Сокурова "Сонце". Її готують до прокату в Росії, Франції, Італії, Швейцарії: це "інтернаціональний" фільм. Відбудеться також прем"єра російсько-французького фільму "Сєрко" режисера Жоеля Фаржа. Головну роль у ньому зіграв Олексій Чадов.

— Ми не хочемо, щоб фестиваль перетворився на "междусобойчик". Знаєте, це коли зібралися два сусіди, поставили сулію самогонки і п"ють з ранку до вечора, — каже Ступка.

Киянин Євген Сивоконь привіз на фестиваль мультфільм "Сніг засипле дороги". Серед ігрових стрічок покажуть серіал Андрія Дончика "Украдене щастя" і "Татарський триптих" Олександра Муратова.

Самого Дончика до Севастополя не покликали.

— І мене ніхто не запрошував, — розповіла "ГПУ" акторка Ольга Сумська, 39 років. — Якщо фестиваль проводить Богдан Сильвестрович, то це й не дивно.

У програмі є фільм "Старша сестра", із Сумською у головній ролі.

Зараз ви читаєте новину «Сумську на "Острів Крим" не запросили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути