вівторок, 22 січня 2013 05:45

Шукають художників для історії України у коміксах

Автор: малюнок наданий Віталієм Капрановим
 

Художників для історії України у коміксах шукають видавці брати Капранови. Книжку планують видати цього року. Історію поділили на 38 періодів. У кожному буде по два комікси. До них додадуть портрет державного діяча, який уособлює епоху, і карту. Вже готовий сюжет про ув'язнення Тараса Шевченка. Його створив художник Олег Коллар з Миколаєва.

— Ще треба залучити трьох-чотирьох художників, — каже Віталій Капранов, 45 років. — Олег взявся робити найскладніше — ХІХ століття і початок ХХ. Працює з грудня. Музикант Юрко Журавель малює портрети історичних діячів. Він уміє робити водночас і українське, і супер-сучасне. Ретельно підходить до справи, вивчає історію. Комікси різних художників відрізнятимуться. Тому даємо кожному окремий період. ХІХ століття найважче. Наприклад, як у русі й цікаво проілюструвати створення Братства тарасівців чи першої політичної партії? Історія цього часу — перш за все історія духовного спротиву. Тоді сидимо з братом і думаємо, як зробити, щоб було схоже не на ікону. Не завжди виходить. Взагалі, художники люди творчі. Їм потрібен час, натхнення. З письменниками у цьому плані простіше.

Ми не збираємося робити історичних відкриттів. Спираємося тільки на відомі факти. Не хворіємо на теорії арійства або того, що Ісус Христос був українцем. Завданням було подати історію України так, щоб її можна було швидко розтлумачити і домогосподарці, і дитині.

Зараз ви читаєте новину «Шукають художників для історії України у коміксах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути