пʼятниця, 22 березня 2013 07:45

Старі листівки коштують до 200 доларів

Понад тисячу старовинних листівок зібрав 62-річний Юрій Меліхов, колекціонер із Полтави. 200 з них показали у тамтешньому музеї Івана Котляревського на виставці "Чарівна жінка модерну". На одній листівці жінка у довгій сукні милується собою перед дзеркалом. Картка розміром 10х20 см, їй більш як сто років.

— Колекціоную листівки, бо вони дешевші за картини, — каже Юрій Меліхов. Одна така може коштувати до $200. — Скуповую на базарах, через інтернет й обмінюю в інших колекціонерів. Маю групи карток, присвячених Першій світовій війні, революції 1917 року, російсько-японській війні.

Юрій Меліхов — письменник, видавав книжки афоризмів. Листівки збирає понад 30 років. Щоб не вигоріли, тримає у спеціальних альбомах і закритих коробках.

— Ідея виставки — жінка в мистецтві кінця XIX — початку ХХ століття. Частина з них — копії картин художників Михайла Врубеля, Олександра Бенуа, Леоніда Пастернака. Також є фотокартки або карикатури, — продовжує колекціонер. — Поділив виставку на три частини. В першій підібрав листівки з жіночими портретами у стилі модерн. На фоні мають багато хвилястих ліній, квіткових орнаментів. У другій частині мініатюри з повсякденного життя. Майже всі фото — це пари під час танцю, оголені жінки або портрети відомих дам — Марії Заньковецької, Віри Холодної. В третій — сатиричне зображення слабкої статі. Наприклад, жінка тримає чоловіків у пташиній клітці. Тобто, крутить ними, як захоче.

Зараз ви читаєте новину «Старі листівки коштують до 200 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути