пʼятниця, 14 вересня 2018 00:30

Слідство встановило, що потерпіла винна сама

Слідство встановило, що потерпіла винна сама
Вийшла нова книга Андрія Любки. Фото: meridiancz.com

— П'яний суддя на смерть збиває жінку на пішохідному переході й уникає покарання, — розповідає письменник 30-річний Андрій Любка про свій роман "Твій погляд, Чіо-Чіо-сан". Книжка вийшла в чернівецькому видавництві "Меридіан Черновіц".

— Слідство встановило, що потерпіла винна сама, — продовжує Любка. — Вибігла на дорогу за 12 метрів від переходу. Суддя не перевищив швидкості й не був п'яним. Їхав із дня народження мера, де пригубив сливовиці. Показник алкоголю в його крові був у межах норми. Чоловік загиблої впевнений, що діє кругова порука. Хоче помститися і вбити служителя закону.

Дія роману відбувається в Ужгороді. Кілька років тому там сталася подібна історія. Для України це не рідкість. Захотів написати про мажорів, місцевих князьків, яким усе сходить із рук. Вирішив погратися зі стереотипами, не став робити книжку чорно-білою. Не можна вважати, що всі судді — монстри, а прості люди — святі. У фіналі роману суддя й чоловік загиблої зустрічаються в тюремній камері. Інтрига полягає в тому, хто з них опиниться за ґратами.

Загибла Ралука була румункою. Чоловік називав її Чіо-Чіо-сан, ім'ям героїні опери "Мадам Баттерфляй" італійського композитора Джакомо Пуччині. На цій виставі відбулося їхнє перше побачення.

У книгарнях роман "Твій погляд, Чіо-Чіо-сан" коштує 160 грн.

Зараз ви читаєте новину «Слідство встановило, що потерпіла винна сама». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути