вівторок, 18 грудня 2012 06:30

Скрипка ніколи не щедрував

Скрипка ніколи не щедрував
Стоп-кадр з кліпу гурту "ВВ"

— До зйомок готувалися рік. За цей час навчилися літати, — каже музикант Олег Скрипка, 48 років. 12 грудня у столичному клубі "Культ Ра" презентує кліп на пісню "Щедрик". Його герої виконують акробатичні трюки і високо підстрибують. Відео вповільнене, тому здається, що вони літають.

— Працювали з камерами, які роблять понад тисячу кадрів на секунду, — продовжує. — Зняли за 27 годин. Кліп нагадує калейдоскоп, де всередині змінюється кольоровий візерунок. Тільки у нас немає таких кольорів. Через це сперечалися з режисером. Бо "Воплі Відоплясова" — любителі циганщини. Хотіли, аби все було барвисто і з блискітками.

— Колір би відволікав, — говорить режисер Володимир Якименко, 39 років. Відео зняв у приглушених тонах. — Ми відійшли від класичного сприйняття Різдва із шароварами. Узяли язичницькі символи — сонце, воду, вогонь, різдвяні маски. Прискіпливо готували костюми. Усе в кліпі — ручна робота.

Музиканти гурту "ВВ" виступили у ролі волхвів з різдвяного вертепу. Сини Скрипки 7-річний Роман і Тарас, 4 роки, знялися в образі пастушків. Козу, Ірода, Янгола та Маланку зіграли артисти цирку й танцівники. Щедрівку виконали у стилі рок.

Це другий кліп гурту на "Щедрик". Торік пластилінове відео зробив  мультиплікатор Степан Коваль. У ролику, крім Скрипки, співає лідер гурту "Плач Єремії" Тарас Чубай із дружиною Ольгою. За сюжетом, міський хлопчик потрапляє до казкового різдвяного села. У ньому бандити і злодії, які йдуть туди за ним, перетворюються на дітей. На відео витратили 150 кг пластиліну, робота тривала п'ять місяців.

Олег Скрипка готується до різдвяної "Країни Мрій". Фестиваль пройде 7-8 січня у "Мамаєвій слободі" в Києві. Там відбудеться наймасовіше виконання щедрівки.

— Ніколи не ходив ні щедрувати, ні колядувати, — розказує музикант. — Але щороку чекаю до себе віншувальників. Приходять творчі колективи. Домовляємося, щоб я був удома. Це коляда високого класу, бо вона має високий містичний зміст. Якщо приходять колядники і халтурять: "Коляда, коляда, дайте, дядьку, п'ятака", — то такий і рік буде.

Зараз ви читаєте новину «Скрипка ніколи не щедрував». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути