Ексклюзиви
неділя, 17 грудня 2006 16:57

Сербський театр приїхав у Київ без реквізиту

Сербський народний театр минулого тижня гастролював у Київському театрі оперети. Вистави йшли сербською мовою. Праворуч на екрані висвічувався український текст. Реквізит і декорації серби підбирали у Києві. Магнітофон і рушницю дав посол Сербії в Україні Горан Алексич.

Першою була вистава "Таємні варіації".

— П"єсу французький драматург Ерік Шмідт написав для актора Алена Делона 1998-го, — каже режисер Божидар Джурович, 46 років. — Делон грав письменника, який створив роман на основі листування з коханкою. Місцевий журналіст зізнається йому, що одружився з  його коханкою. Жінка померла десять років тому. А листи письменникові після її смерті журналіст писав сам.

Другою йшла вистава "Тесла, або Приборкання янгола" Стевана Пешича. П"єса — про американського фізика сербського походження Ніколу Теслу. Учений боявся мікробів, постійно мив руки й вимагав у готелях по 18 рушників на день. Номер його готельної кімнати завжди ділився на три. Якось Тесла вмовив друзів не сідати в поїзд. За годину той зійшов з рейок. Майже всі пасажири загинули. Фізик винайшов електромобіль та хвильовий радіоприймач. Вистава триває півтори години. Актори сиплють науковими термінами. На середині глядачі почали виходити. Під кінець вистави зала була напівпорожня.

У 80-х зіркою Сербського театру був Мікі Манойлович, 56 років. Але через громадянську війну в Югославії він емігрував до Франції. Там зіграв у фільмах Еміра Кустуріци "Андеґраунд" та "Чорна кішка, білий кіт".

Зараз ви читаєте новину «Сербський театр приїхав у Київ без реквізиту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути