Ексклюзиви
середа, 30 серпня 2006 17:17

Роздобудько написала книжку про Міледі

Детективний роман 43-річної київської письменниці Ірен Роздобудько "Останній діамант міледі" виходить у видавництві "Фоліо".

— У юності я зачитувалася французьким письменником Александром Дюма. Із його книжки "Три мушкетери" вчила напам"ять цілі уривки, — розповідає Роздобудько. — Не любила мушкетерів! — зізнається. — Адже вони вбили жінку, якою я захоплювалася.

Герої "Останнього діаманту міледі" — четверо письменників — Дартов, Араменко, Портянко й Атонесов. Роздобудько зробила з них негідників. Дартов на життя заробляв писанням комсомольських гімнів, а потім краде рукопис у талановитого письменника і стає відомим.

Кажуть, прототипом Міледі Вінтер для Дюма була французька авантюристка Жанна де Лемод. На старості вона оселилась у Криму. А потім керувала кримськими контрабандистами. Загинула у 60 років — каталася на коні й упала йому під копита.

— Я подумала, — міркує Роздобудько, — а якщо у Міледі в Україні лишилися нащадки? А якби вона для них залишила спадщину? — фантазує далі. — Скажімо, одну з дванадцяти діамантових підвісок королеви...

У романі на скарб полюють чотири письменники та дві родички Міледі.

"Останній діамант міледі" Роздобудько написала 2002-го.

— Поклала тоді книгу в шухляду, — каже письменниця. — Але навіть рада: якби цей роман вийшов раніше, не змогла б писати нічого, крім детективів.

Зараз ви читаєте новину «Роздобудько написала книжку про Міледі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути