Ексклюзиви
пʼятниця, 05 травня 2017 05:30

Російські артисти почали відмовлятися від виступів у Криму

Російські артисти почали відмовлятися від виступів у Криму
Фото: obozrevatel.com

"Російські актори почали відмовлятися від гастролей у Криму, не бажаючи втратити право в'їзду в Україну", — написав у "Фейсбуку" 38-річний Антон Геращенко. Він — радник міністра внутрішніх справ, член фракції "Народний фронт" у Верховній Раді.

2 травня у Севастопольському центрі культури і мистецтв оголосили про заміну акторів у виставі-антрепризі "Кохання по понеділках". До окупованого Криму з Москви не приїхали Андрій Чернишов, Марія Добжинська, В'ячеслав Разбєгаєв.

44-річний Андрій Чернишов народився в Києві. Тут живуть його батьки. Марія Добжинська, 32 роки, — його дружина. Подружжя боїться, що після гастролей у Криму їм заборонять відвідувати Україну. Нещодавно українські митники висадили з потяга Москва — Київ російську співачку Лоліту Мілявську через виступи на окупованому півострові. В Києві живуть донька і мати Мілявської.

— Російські артисти бояться втратити український ринок. Для них Україна завжди була тільки місцем заробітку. Раніше через найбільші вітчизняні майданчики відмивалися ко­лосальні кошти й вивозилися в Росію. Їхні артисти не платили гастрольний збір. Лише останнім часом Міністерство культури почало наводити лад. Наша публіка для росіян — найсприятливіша, бо ми роками чітко не розділяли їх і нас. Дивилися однакові фільми, слухали одну й ту ж музику. Втратити таку публіку ще й під час кризи — серйозний удар по кишені, — каже режисер Сергій Проскурня, 59 років.

До "чорного списку" Міністерства культури потрапили 26 російських акторів. Серед них Сергій Безруков, Михайло Боярський і Михайло Порєченков. Список затверджений 2015 року. За потреби його можуть розширити.

Зараз ви читаєте новину «Російські артисти почали відмовлятися від виступів у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути