Ексклюзиви
вівторок, 14 вересня 2010 05:11

"Ми готуємо справжню бомбу"

Автор: фото з сайта www.vn.20minut..ua
  Актори Ада Роговцева й Ахтем Сеітаблаєв грають у спектаклі ”Будьте як удома” в київському театрі ”Сузір’я”. Торік  для Ади Роговцевої його поставила її донька, режисер Катерина Степанкова. У вересні Катерина ставить для матері спектакль ”Вася має подзвони
Актори Ада Роговцева й Ахтем Сеітаблаєв грають у спектаклі ”Будьте як удома” в київському театрі ”Сузір’я”. Торік для Ади Роговцевої його поставила її донька, режисер Катерина Степанкова. У вересні Катерина ставить для матері спектакль ”Вася має подзвони

У вересні розпочинається новий театральний сезон. Актори та режисери повертаються з відпусток і літніх гастролей.

Столичний Театр драми і комедії на Лівому березі покаже прем"єру комедії "Вася має подзвонити". У головній ролі Ада Роговцева, режисер — її донька Катерина Степанкова. Ада Миколаївна грає гостинну господиню пансіонату Руту, яка спілкується телефоном із покійним чоловіком Васею. Спокій Рути порушують гості: бізнес-леді, художниця, німецький психіатр та арфістка із сином.

Київська "Вільна сцена" розпочала сезон новою моновиставою "Щуролов" у виконанні актора театру ім. Франка — Олександра Форманчука. Спектакль поставлено за однойменним твором Олександра Гріна. Сюжет — бій людини із темною щурячою реальністю.

— Це з дитинства була моя улюблена новела. Давно хотів її поставити, але не знав як. Нарешті придумав 3D-книгу, де в реальному часі відбувається взаємодія актора та ілюстрацій. За комп"ютером із планшетом сидить художник. Він стежить за актором і малює під час вистави, а відеопроектор видає це на сцену. Це новий жанр. Ми навіть думаємо запатентувати 3D-книгу, — каже 46-річний режисер Дмитро Богомазов.

Коля вирішив побудувати церкву Леннона, але люди його не зрозуміли

Запорізький театр VIE 16–26 вересня на острові Хортиця проведе фестиваль "Золота Хортиця-2010". Серед учасників київська театральна майстерня "Студія Паріс", столичний театр "Дах", харківський "Нова сцена", одеський "Ланжерон", трупи з Мінська й Санкт-Петербурга.

— Ще ми готуємо справжню бомбу — виставу "Джон Леннон". Прем"єру запланували на 9 жовтня, коли співаку виповнилося б 70 років, — розказує Владислав Лебедєв, 46 років, директор VIE. — Спектакль складатиметься з трьох частин. Перша — за п"єсою російського драматурга Сергія Носова. Був такий фанат Коля Васин. Він збирав платівки, плакати. Потім вирішив побудувати церкву Леннона, але люди його не зрозуміли.

У львівському театрі ім. Курбаса покажуть прем"єру "Король Лір". Актори грають серед тканин, які є одночасно декораціями й одягом. Раніше туркменський режисер Овлякулі Ходжакулі ставив цю п"єсу Шекспіра в Туркменії та Індії.

— Я більше схиляюся до східного театру, актори — до європейського. Тому поєднали у виставі Схід і Захід. Я скоротив трагедію та зменшив кількість персонажів до семи. Але при цьому зберіг усі основні сцени, написані Шекспіром, — говорить Овлякулі Ходжакулі, 51 рік.

Сумська і Бенюк зіграють подружжя

— Створюємо новий театр, антрепризу. Максимум за два місяці буде прем"єра за збіркою Чехова "Жінка є жінкою". Богдан Бенюк гратиме чоловіка, я — дружину. Глядачі побачать бурхливий процес сімейного життя на сцені. Ми з Бенюком будемо сваритися, битися, миритися. Мінятимемося ролями в родині, навіть статями, — каже акторка 44-річна Ольга Сумська.

Богдан Бенюк хоче ставити виставу українською мовою.

— Але я кажу: Чехов таки має бути російською. Може, зробимо експеримент — Богдан буде говорити українською, а я російською, — додає Сумська.

Поки шукають приміщення, гратимуть на сцені столичної консерваторії.

— Приміщенням і декораціями займається продюсер театральної компанії "Бенюк і Хостікоєв" Мирослав Гринишин. Він же веде переговори про фінансування. Але новий театр буде самостійним, він не матиме стосунку до компанії "Бенюк і Хостікоєв", — розказує телефоном актор Богдан Бенюк, 53 роки. — Новий театр придумав створити режисер Валентин Козьменко-Делінде. Нас з Ольгою запросив він.

У театрі гратимуть молоді артисти з акторського курсу Богдана Ступки.

Зараз ви читаєте новину «"Ми готуємо справжню бомбу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути