пʼятниця, 22 лютого 2019 00:45

Проблеми українців та американців подібні

Автор: WWW.KINOPOISK.RU
  Американський актор Джон Девід Вашингтон (праворуч) у драмі ”Чорний куклукскланівець” грає детектива, який розслідує діяльність расистської організації ”Ку-клукс-клан” у США 1970-х. Його напарника втілив Адам Драйвер (ліворуч)
Американський актор Джон Девід Вашингтон (праворуч) у драмі ”Чорний куклукскланівець” грає детектива, який розслідує діяльність расистської організації ”Ку-клукс-клан” у США 1970-х. Його напарника втілив Адам Драйвер (ліворуч)

— Глядачі після цього фільму ще довго мовчали, — розповідає продюсер фестивалю американського кіно "Незалежність" Анна Бурдіна про драму "Гарний хлопчик". — Багато хто переживав сімейні трагедії, тому ця стрічка сприймається близькою.

Журналіст Девід Шефф дізнався, що його 18-річний син Нік наркозалежний, за сюжетом. Кладе хлопця в реабілітаційний центр. Після лікування Нік вступає до коледжу, де знову починає вживати наркотики.

— "Гарний хлопчик" — історія про боротьбу з наркоманією. Про те, як перемога над нею згуртовує сім'ю, — продовжує Анна Бурдіна.

— Наш фестиваль демонструє різноманітність американського кіно. Показуємо фільми, які звернули на себе увагу світової кіноспільноти, але не виходять в український прокат. Кінотеатри відмовляються від нерозважальних стрічок. Ці фільми переважно не мають хепі-енду, не комедії, без спецефектів. Проте дають привід для роздумів. Це зрозумілі історії звичайних людей. Ідея фестивалю — показати спільне в жителях різних куточків світу. Проблеми американців й українців подібні. Усіх хвилюють питання соціальної справедливості, прав людини, стосунків між рідними.

Інша картина фестивалю — драма "Якби вулиця Біл могла говорити" режисера Баррі Дженкінса.

19-річні Триш Риверс та Алонзо Гант дружили з дитинства і згодом стали парою. Та одного разу Алонзо заарештовують. Звинувачують у зґвалтуванні, якого він не коїв. Його кохана Триш із допомогою родини намагається розібратися у ситуації та звільнити Алонзо до того, як народиться їхня дитина.

У рамках заходу представлять біографічну кримінальну драму "Чорний куклукскланівець".

В основі сценарію мемуари відставного офіцера поліції, афроамериканця Рона Столлворта. Торік картина здобула гран-прі Каннського кінофестивалю.

Розповідає про першого темношкірого детектива в штаті Колорадо у 1970-х. Той береться за розслідування діяльності расистської організації "Ку-клукс-клан".

Фестиваль "Незалежність" пройде в Києві з 21 до 28 лютого. Покажуть шість художніх і дев'ять документальних стрічок.

Зараз ви читаєте новину «Проблеми українців та американців подібні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути