Ексклюзиви
пʼятниця, 23 травня 2008 17:53

Портрет матері Миколайчука виставили в Українському домі

В Українському домі відкрили благодійну виставку-продаж "Світ очима жінок". На ній співачка Світлана Лобода, художниця Марта Ващук, поетеса Валентина Давиденко та ще 23 майстрині представили свої фотороботи та картини, виконані на полотні й батіку. Зібрала та укомплектувала роботи президент громадської організації "Жінка III тисячоліття" Лідія Лісімова. Гроші, зібрані від продажу робіт, передадуть на лікування дітей, хворих на туберкульоз.

У залі багато відвідувачів. Їх пригощають бутербродами з сиром, фруктами, коктейлем "Бейліс" та мінеральною водою. Одягнута в чорне Лідія Лісімова розповідає, що жінки самі написали на аркушах суми, за які вони згодні продати роботи. Дістає з чорної папки кілька папірців. Каже, що співачка Світлана Лобода оцінила свої фотокартки з Індії у 999 грн кожну, а фотограф Ірина Горобець — у тисячу.

До зали заходить співачка Світлана Лобода, 25 років. На ній сукня із глибоким декольте. Скаржиться, що можна було подати лише п"ять робіт, хоча вона могла своїми фото заставити весь зал.

— Минулого року з Індії привезла більше сотні фоток, — хвалиться російською. — Найбільше мені подобається оця, — показує чорно-білий знімок індійської дівчинки років 5. — Я зустріла її в селі Панжим. Зробила кілька статичних знімків. Потім вона ще довго бігла за мною, смикала за спідницю і голосно кричала, аби я її фотографувала ще.

До зали заходять редактори журналу "Міжнародний туризм" Ірина й Олександр Горобці та вдова актора Івана Миколайчука Марічка. Олександр — племінник пані Марічки. Його дружина в рожевому костюмі, протирає обличчя хусточкою. Зізнається, що  схвильована. Підходить до стіни, де висять її знімки:

— Ось гляньте, це фото мами Івана Миколайчука Катерини. Я зробила його в її рідному селі Чортория 2003 року за два роки до її смерті. Це була чудова жінка. Вона народила аж 10 дітей. А познайомила мене з нею Марічка.

Жінка роззирається, кличе чоловіка.

— Татусю, сфоткай нас з Марічкою біля Іванової мами. Точно таке фото я передала до музею в Чорториї, — хвалиться.

До Ірини Горобець підходить її донька — 25-річна телеведуча Марися Горобець. Цілує матір у щоку, помічає фотографію, де вона разом із двоюрідним братом Богданом, сміється.

— Скільки мені тут рочків? — показує пальцем на фото.

Мати каже, що 3. До жінок підходить Лідія Лісімова. Марися починає розповідати про свого брата Богдана.

— Який він молодець! Разом із дружиною, музиканткою Анею, у Чернівцях створив фірму "Консультації для вагітних". Це вони придумали після того, як чотири місяці тому обзавелися сином Мирославом.

Марися дивиться на годинник. Каже, що має бігти. Ірина Горобець проводжає доньку до дверей, бідкається, що вона дуже худа.

— Через зйомки постійно на ногах, недосипає, недоїдає! — скаржиться Марічці Миколайчук.

Це була чудова жінка. Вона народила аж 10 дітей

— Підросте — поправиться, — заспокоює її жінка. — Ти й сама в молодості такою була.

У туалеті Марися Горобець перед дзеркалом фарбує губи рожевим блиском і розмовляє по телефону.

— Олю, я можу за тобою заїхати о дев"ятій, — каже. — Зараз їду на УТ-1. Мені там мають вручити якийсь приз. Не уявляю, за що.

Сходинками з Українського дому спускається Світлана Лобода. Вона розмовляє по мобільному, каже:

— Я уже освободилась. Там, кроме моих фотографий, смотреть нечего.

Зараз ви читаєте новину «Портрет матері Миколайчука виставили в Українському домі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути