четвер, 12 листопада 2009 20:15

Портрет Джексона продали за 812 тисяч доларів

  Портрет Майкла Джексона художник Енді Ворхол намалював після після того, як відвідав його концерт 1981 року
Портрет Майкла Джексона художник Енді Ворхол намалював після після того, як відвідав його концерт 1981 року

Портрет покійного співака Майкла Джексона продали на торгах "Крісті" за $812,5 тис. Американський художник Енді Ворхол намалював його 1984-го.

— Джексон і Ворхол познайомилися 1977-го, — розповідає власниця нью-йоркської Vered Gallery 38-річна Джанет Лір. — Через чотири роки Ворхол відвідав його концерт. Сказав, що це найвидатніше шоу, яке він коли-небудь бачив.

Розміри портрету 76,2х66 см. Він написаний у стилі поп-арту. Джексон у червоному піджаку. Його одягав під час зйомок відеокліпу на композицію "Thriller".

— Ворхола називають батьком поп-арту, — каже мистецтвознавець Дмитро Горбачов, 72 роки. — Він один із найдорожчих художників сучасності. У травні 2007-го його шовкографію "Аварія зеленої машини" купили за 71,7 мільйона доларів. Це — рекорд на роботи повоєнного періоду. Якби полотно виставили на продаж одразу після смерті Джексона, могли б заробити значно більше.

Попередній власник придбав його на травневому аукціоні "Сотбіс" за $278 тис. Картину виставили на торги в середині липня, але зняли через надмірний ажіотаж. Численні пропозиції надходили щодня телефоном, через Інтернет.

На аукціоні вторгували $74 млн. Найдорожче полотно "Відображення" належить пензлеві шотландця Пітера Дойга. Його придбали за $10,1625 млн.

Зараз ви читаєте новину «Портрет Джексона продали за 812 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути