неділя, 15 квітня 2007 17:07

Помер перший Джеймс Бонд

Американський актор Баррі Нельсон, який уперше зіграв британського шпигуна Джеймса Бонда, помер у себе дома в місті Сан-Франциско, США. Сьогодні йому виповнилося б 87 років. Дітей він не мав. 1951-го одружився з актрисою Терезою Циллі. Жінка зрадила Баррі з його другом, і Нельсон подав на розлучення. 1992-го він одружився із журналісткою Ненсі Хой. Останні десятиріччя жив на пенсію, ролей йому не пропонували. Востаннє  знявся в кіно 1980-го в стрічці "Яскравий" кінокомпанії "Ворнер бразерс".

Першого Джеймса Бонда зіграв 1954 року, через рік після виходу книги "Казино Рояль" Яна Флемінга. Американська телекомпанія "СіБіЕс" погодилася ставити одногодинний телеспектакль. Режисерам і акторові заплатили $1 тис. на всіх. Флемінг тоді був невідомим письменником, тому погодився.

— Не знав, як підійти до цієї ролі, — пригадував Баррі Нельсон. — Навіть книжку не читав. Виставу показували по телевізору в прямому ефірі, готували за кілька тижнів, декорації теж робилися поспіхом. Поправки вносили в останню мить. Я розумів, що погано знаю свого героя, — зізнавався актор, — він вийшов дуже поверховим. Але тоді я нічого не міг вдіяти.

Телевистава справді вийшла невдалою, по телевізору її показали один раз.

Зараз ви читаєте новину «Помер перший Джеймс Бонд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути