вівторок, 23 жовтня 2012 05:15

Поети пишуть листи незнайомцям

Листи з віршами незнайомим читачам розсилають усі охочі у проекті "Поетична пошта". У конверти вкладають аркуші з поезіями, написаними від руки. До заходу долучилися поети Маріанна Кіяновська, Дмитро Лазуткін і кілька десятків молодих письменників.

— Автор має вибрати свій найкращий текст, — пояснює київська поетеса 25-річна Мідна, справжнє ім'я Ольга Єрмак. — Вірш відправила два місяці тому. Написала ручкою на аркуші паперу. Навіть не підписала. Дехто з авторів відсилав не свої поезії, а, наприклад, Василя Стуса. Я вибрала власний вірш про кохання "Білий слон". Має рядки: "У шиту мольфаром валізу вкладаю старий патефон. Я буду чекати на тебе, як вітру й туману чекають гори". Не боюся, що вірша не зрозуміють. Мені стало б тепло на серці, якби отримала такого листа, наприклад, від Юрія Андруховича.

Додає, що користується звичайною поштою.

— В якомусь цікавому місті люблю за 5 хвилин до відправлення поїзда купити в кіоску листівку і надіслати її близьким. Другові, якого бачу щодня, можу відправити листівку по Києву з текстом "Зателефонуй сьогодні після 17.00". Сьогодні настає, коли приходить лист. Потім лунає телефонний дзвінок, і чую радісний голос.

Охочі отримати і надіслати лист мають про це повідомити на сайт проекту. Адресатів обирають випадково. "Поетична пошта" охопила понад 80 міст і сіл.

"Очень приятно было получить бумажное письмо. Почтальон даже не решился опускать его в почтовый ящик, а воткнул в косяк двери" — пише організаторам учасниця проекту Анна Петроченко з Донецька. Лист помітила о 7.00. Коли відчинила двері, конверт упав їй до ніг.

Зараз ви читаєте новину «Поети пишуть листи незнайомцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути