Ексклюзиви
четвер, 28 травня 2020 05:00

Підлітки не слухають виконавців з Росії

Підлітки не слухають виконавців з Росії
Помітив, що серед улюблених артистів в анкетах немає виконавців з Росії. Дивовижна статистика на тлі популярності російського репу серед українських підлітків — Ігор Панасов. Фото: facebook.com

— Півтора місяця частина мого життя — співаючі підлітки, — каже директор із розвитку музичної премії "Юна" Ігор Панасов, 44 роки. Він — член журі онлайн-конкурсу для виконавців 15–19 років.

— Опрацював майже 120 заявок. Відповідаю на всі листи. Іноді спілкуюся з музичними педагогами або батьками співаків, — продовжує Панасов. — Помітив, що серед улюблених артистів в анкетах немає виконавців з Росії. Дивовижна статистика на тлі популярності російського репу серед українських підлітків. Найбільше згадують західних зірок, а також наших — Джамалу, гурт "Хардкісс", Монатіка, Таянну, Тіну Кароль.

У репертуарі для виконання мають бути лише пісні українських співаків. Одне із завдань конкурсу — закріпити зв'язок між музичними поколіннями в Україні. На 90 відсотках відео бачу дітей, закоханих у те, що співають. Часом невміло, криво, поспіхом, не попадають в ноти, дико хвилюються. Та переважно з любов'ю і повагою, а часом і явним трепетом. Сучасна українська музика — важлива частина їхнього життя. Вони ростуть і пізнають життя під її акомпанемент. І в цьому — велика надія.

Переможець підліткового конкурсу "Юна" отримає право виступити на сцені церемонії музичної премії, яку транслюватимуть на одному з телеканалів. Зможе записати пісню на студії.

Зараз ви читаєте новину «Підлітки не слухають виконавців з Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути